Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Γεννιά: «Οι αγώνες και οι θυσίες των Ελλήνων πρέπει να γίνουν παγκόσμιο παράδειγμα και να φτάσουν στα αυτιά των ισχυρών»

«Το καλύτερο αύριο θέλει θυσίες, ομοψυχία, εθνική συνοχή, όπως μας διδάσκει η πορεία αντίστασης των Επτανήσιων, που τερμάτισε την ξενοκρατία αιώνων και οδήγησε στην  Ένωση με την Ελλάδα. Και αυτό το δίδαγμα αποκτά σήμερα ιδιαίτερη σημασία», δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.


Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις, την Κυριακή  21 Μαΐου στα Κύθηρα, η κ. Γεννιά πρόσθεσε ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες των Επτανήσιων, να δείξουμε ομοψυχία, να βρούμε κοινό τόπο και μέσα από τις θυσίες μας και τους αγώνες μας να βγούμε επιτέλους από τα μνημόνια και την επιτροπεία των θεσμών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τα δύο μοναδικά νησιά στα οποία διατηρείται ο θεσμός της Εγχωρίου Περιουσίας, που προστατεύει την κοινόχρηστη περιουσία των Κυθήριων και Αντικυθήριων χωρίς καμία εμπλοκή του δημοσίου, θεσμός ο οποίος πηγάζει από την Ενετοκρατία και τη δεκαετία του ’80 εκσυγχρονίστηκε νομοθετικά από την ελληνική Βουλή.

«Οι αγώνες σας, οι αγώνες και οι θυσίες όλων των Ελλήνων πρέπει να γίνουν παγκόσμιο παράδειγμα και να φτάσουν στα αυτιά των ισχυρών, που σήμερα δείχνουν να μη θέλουν να ακούσουν και να δεχτούν το δίκιο μας», κατέληξε η κ. Γεννιά.