Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Τις Κυριακές περπατάμε με τον Frank.

Mε σημείο αφετηρίας τον παραδοσιακό Αυλέμονα και σημείο τερματισμού το εξωτικό Διακόφτι,  ολοκληρώθηκε ο κύκλος ξεναγήσεων στα πανέμορφα μονοπάτια των Κυθήρων για την περίοδο του χειμώνα του 2017, την Κυριακή 26 Μαρτίου.

«Τις Κυριακές περπατάμε».

Πρωτεργάτης αυτής της ιδέας ο Ολλανδός Frank van Weerde, ιδιοκτήτης του Pyrgos House, ο οποίος ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια με τον περιπατητικό τουρισμό στο νησί μας.

Ο αγαπητός σε όλους μας, Frank, διοργάνωσε αφιλοκερδώς, όλο τον χειμώνα, κάθε Κυριακή, περιπάτους και εξορμήσεις σε διάφορα σημεία των Κυθήρων.

Η συμμετοχή των Κυθηρίων αλλά και των φίλων των Κυθήρων ήταν εξαιρετικά αναπάντεχη, καθώς στην τελευταία μας εξόρμηση συμμετείχαμε παραπάνω από 100 άτομα σε ένα σχετικά δύσκολο αλλά τόσο μαγευτικό μονοπάτι.

Περπατήσαμε από τον Αυλέμονα, περιφερειακά από το εκκλησάκι του Άη-Γιώργη, παράλληλα στη θάλασσα και φτάνοντας στο Διακόφτι, μας περίμενε ένας πλουσιότατος μπουφές, φροντισμένος από τον Frank, με μια μικρή συνδρομή από όλους τους συμμετέχοντες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τη διάνοιξη των Κυθηραϊκών μονοπατιών, σημαντικότατες έχουν υπάρξει οι χορηγίες Κυθηρίων,  όπως η προσφορά του κ.Μηνά Σουρή, ιδιοκτήτη του Hotel Romantica στην Αγία Πελαγία Κυθήρων.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά, όσους συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιηγητικών διακοπών, ώστε να γίνεται το νησί μας ολοένα και μεγαλύτερος πόλος έλξης για τους επισκέπτες μας.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον κ. Παναγιώτη Γιαννιώτη, υπεύθυνο για την τουριστική προβολή του Δήμου Κυθήρων-Αντικυθήρων, ο οποίος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Frank, εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων, καθώς επίσης και τον κ. Αλέκο Καστρίσιο, υπεύθυνο για την διάνοιξη και ξενάγηση σε αρκετά από τα μονοπάτια του νησιού μας.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη Δρακάκη και το Drakakis Tours // Κύθηρα // Kythera που μας πρόσφερε δωρεάν την επιστροφή των οδηγών στον Αυλέμονα.





































Ραντεβού τον επόμενο χειμώνα!!
Πληροφορίες στο τηλ.:6989863140(Frank van Weerde)
-----------------------
Τίνα Ταμβάκη
-----------------------