Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Τα επαγγέλματα που συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας

Διπλάσιος από τον μέσο όρο είναι ο κίνδυνος αυτοκτονίας για τους νοσηλευτές και σημαντικός για τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου- καθώς φτάνει το 42%.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο (69%) αντιμετωπίζουν ωστόσο οι γυναίκες που ασχολούνται με τον πολιτισμό, τα μίντια ή τα σπορ και οι άνδρες που εργάζονται σε εργοτάξια και οικοδομές, αποκαλύπτει ανάλυση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας, με στοιχεία που παραχώρησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου στις ηλικίες κάτω των 50 ετών, αναφέρουν οι Βρετανοί ειδικοί, με τις γυναίκες να αφαιρούν τη ζωή τους, πιο συχνά από ό,τι οι άνδρες.

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε επίσης στη Βρετανία έδειξε ότι οι 20άρηδες και οι 30άρηδες είναι εκείνοι που παραπονούνται περισσότερο για την αναλογία της εργασίας –προσωπικής ζωής στο ισοζύγιο της καθημερινότητάς τους, με τους μισούς να λένε ότι πολλές φορές οι προϊστάμενοί τους στον χώρο εργασίας περιμένουν από αυτούς να κάνουν πράγματα εκτός ωραρίου.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μία κουλτούρα στους χώρους εργασίας, όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονται ασφαλείς να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους και να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται.
----------------------------
Πηγή: stogiatro.gr
----------------------------