Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Κατασχετήρια για δύο δεξαμενές των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ΕΝΑΕ: Σε εκκαθάριση εν λειτουργία προχωρεί η κυβέρνηση

Τη λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργεία στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα. 

Όσον αφορά τα ναυπηγεία Ελευσίνας το κυβερνητικό επιτελείο μελετά την υπαγωγή τους σε διαδικασία εξυγίανσης.


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκής Επιτροπής Εθνικής  Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Σ. Πιτσιόρλας επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η δική μας πρόθεση είναι να θέσουμε τα ναυπηγεία (Σκαραμαγκά) σε ένα καθεστώς εκκαθάρισης, χωρίς να κλείσουν, και να βρούμε μια οριστική λύση».

Παράλληλα, εξήγησε ότι εξελίξεις θα υπάρξουν μετά τις 8 Μαρτίου, οπότε θα συζητηθεί η επιστροφή των  κρατικών ενισχύσεων ύψους 310 εκατ. ευρώ από το ελληνικό κράτος προς τα ναυπηγεία, τις οποίες  ζητά το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ).

«Θεωρώ ότι θα μπορώ να σας πω περισσότερα και πιο συγκεκριμένα πράγματα μετά την συνάντηση που θα γίνει στις 8 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να μπορέσουμε και το θέμα των κρατικών ενισχύσεων να επιλύσουμε, είναι μεγάλο το ποσό και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό, και ταυτόχρονα να ξανά-λειτουργήσουν κανονικά τα ναυπηγεία», σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας προανήγγειλε ότι στις επόμενες 15 με 20 μέρες θα έρθει νομοθετική πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να την στηρίξουν. Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι «πολεμικό πλοίο δεν πρόκειται να πάει σε άλλη χώρα, ούτε να επισκευαστεί ούτε να κατασκευαστεί».

Σε ότι αφορά τα ναυπηγεία Ελευσίνας ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε: «Αυτό που μελετούμε αυτή τη στιγμή είναι να υπαχθούν σε μια διαδικασία εξυγίανσης προκειμένου και αυτά να μπορέσουν, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία τους, να αποκτήσουν "ζωή" και να λειτουργήσουν σοβαρά».
--------------------------------------------------
Πηγή: liberal.gr-Αλέξανδρος Διαμάντης 
--------------------------------------------------