Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Κοπή Βασιλόπιτας στο Ίδρυμα Μολάων «Η Αγία Παρασκευή»

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως ατόμων με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένων «Η Αγία Παρασκευή» στους Μολάους, πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2017, εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος.

  
Το Ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους φίλους του, κληρικούς και λαϊκούς που καθ’ όλη την διάρκεια του προηγουμένου έτους το ενίσχυσαν υλικά και ηθικά. Ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Λεγάκης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε τις ευχές του για μια χρονιά γεμάτη αγάπη και υγεία.


Παράλληλα ευχαρίστησε όλους για όσα έχουν κάνει για το ίδρυμα τόσο στη χρονιά που πέρασε όσο και κατά τη διάρκεια των 19 χρόνων λειτουργίας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συμπαράστασή σας, υλική και ηθική, ήταν ευεργετική και έδωσε χαρά σε όσους ζουν και εργάζονται σε αυτό το χώρο».

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ανθρώπου στις μέρες μας προκειμένου να αποκτήσει ηρεμία και ευτυχία στη ζωή του, κάτι που όπως τόνισε οφείλεται στην απομάκρυνση του από το Θεό και από όλα εκείνα που υπαγορεύει η πίστη μας, αναφέροντας: «Η κρίση η μεγάλη δεν είναι που δεν ευημερούμε, αλλά που δεν μετανοούμε».

Τέλος ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι αγιότερος και η καρδιά όλων να είναι γεμάτη με αρετή και θυσιαστική αγάπη.

 

 

Ακολούθησε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα με την μουσική ομάδα του Γυμνασίου Μολάων, την επιμέλεια του οποίου είχε η μουσικός κα Θεανώ Ανδρικοπούλου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, αφού ευλόγησε την πίτα, έλαβε το λόγο και μίλησε προς τους παρευρισκομένους, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία και τη φιλάνθρωπη διάθεσή τους. Ευχήθηκε σε όλους το νέο έτος να είναι η ευκαιρία ώστε να πλησιάσουν και να γνωρίσουν καλύτερα το Θεό, διότι όπως είπε «χωρίς την παρουσία του η ζωή μας δεν έχει νόημα, αλλά δεν έχει και συνέχεια».


Ευχήθηκε να μπορέσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, για να μάθουμε όπως τόνισε «τι γίνεται στη καρδιά μας» και τέλος, να γνωρίσουμε το συνάνθρωπό μας και να τον αγαπήσουμε πραγματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κάθε απέναντί μας δεν είναι εχθρός, δεν είναι άγνωστος, αλλά είναι ο αδελφός μας, ο άλλος μας εαυτός».

Ευχήθηκε επίσης ο νέος χρόνος να είναι διαφορετικός από κάθε προηγούμενο, όλοι να έχουν αγάπη στη καρδιά τους και κοντά στα πρόσωπα που ο καθένας αγαπά και ενδιαφέρετε να μην ξεχνά και το ίδρυμα, το οποίο το χαρακτήρισε «στολίδι» για την περιοχή, επισημαίνοντας: «Από εδώ να εκπέμπεται και να ακτινοβολεί η στοργή και η αγάπη των εργαζομένων και των τροφίμων του ιδρύματος».


Ευχαρίστησε τέλος για μια ακόμη φορά τους ευεργέτες του ιδρύματος, εμφανείς και αφανείς, καθώς και του ομογενείς, που με πολύ αγάπη και αμέριστο ενδιαφέρον το έχουν αγκαλιάσει και το ενισχύουν με κάθε τρόπο.

Το φλουρί της πίτας έτυχε στον ιατρό Βασίλειο Κουλουβάκο.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βουνελάκης και Βασίλειος Κουλουβάκος, 

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πακίων κ. Μιχάλης Καρούνης, πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος συμπολιτών μας.

 

  

 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στο διευθυντή του Ιδρύματος πατέρα Παναγιώτη Λεγάκη, όσο και στους εργαζόμενους, που με την σκληρή δουλειά τους και τον σεβασμό και την αγάπη που επιδεικνύουν στους τροφίμους, συμβάλλουν όλοι μαζί στην άριστη λειτουργία του.
-------------------------------------------------------------------------------
Πηγή:   monemvasianews.gr-Φωτο: Μιχάλης Καρούνης 
-------------------------------------------------------------------------------