Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση στήριξης των Δομών Υγείας στο Δήμο Μονεμβασίας

Με μια εντυπωσιακή προσέλευση, οι κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασίας, εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στις Δομές Υγείας στο Δήμο, κατά τη διάρκεια της συναυλίας στήριξης του Νοσοκομείου Μολάων και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης, η οποία έγινε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ., στο κτήμα Τσαφατίνου.


Να υπενθυμίσουμε ότι η εκδήλωση οργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Μονεμβασίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Μολάων, το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.

 

  

 

Στη συναυλία συμμετείχε η ορχήστρα του μαέστρου Πέτρου Τσολάκου, ενώ στο τραγούδι ήταν ο Σπύρος Κουτσοβασίλης και η Αθηνά Κοκκόλη.

Η αθρόα συμμετοχή, κατοίκων, φορέων και συλλόγων, έδειξε για ακόμα μια φορά το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι χώροι αυτοί, τόσο στη παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας όσο και στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη του τόπου.

Ταυτόχρονα σύσσωμοι όλοι οι συμμετέχοντες επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στο Νοσοκομείο Μολάων και στο Κέντρο υγείας Νεάπολης, μεταφέροντας προς τα έξω ένα ηχηρό μήνυμα, που έχει να κάνει με την αυτονόητη υποχρέωση του κράτους, να διατηρήση και να αναβαθμίση τους χώρους αυτούς.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Μολάων και ο Πρόεδρος αυτού κ. Γιώργος Μυλωνάκος, προσέφερε στο Νοσοκομείο μια συσκευή παροχής οξυγόνου, η οποία ήταν δωρεά της κας Ευγενίας Καρυτσιώτη. Η κα Καρυτσιώτη, η οποία κατάγεται από τους Μολάους, δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρει στην πόλη της, ενώ ο κ. Μυλωνάκος την ευχαρίστησε και την επαίνεσε τόσο αυτή, αλλά και όσους όλα αυτά τα χρόνια στέκονται κοντά στο Σύλλογο και κοντά στο Νοσοκομείο.


«Ήταν μια εκδήλωση που πήγε ανέλπιστα καλά, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Δημότες από όλο το Δήμο Μονεμβασίας γέμισαν απόψε την αίθουσα, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, μια και δείχνει ότι όλοι δίνουμε δυναμικό παρόν όταν υπάρχει ανάγκη», δήλωσε στο monemvasianews.gr ιδιαίτερα χαρούμενη, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κα Παναγιώτα Αλειφέρη.

 

 

Επισήμανε την άμεση ανταπόκριση των φορέων σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου, κάτι που όπως είπε «δείχνει ότι όλοι μαζί, μέσα από συλλογική δουλειά μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα». Τόνισε ότι όλα μαρτυρούν πως η κοινωνία μας είναι ακόμα οργανωμένη, έχει αλληλεγγύη, έχει αποθέματα αγάπης και μπορεί να τα δώσει απλόχερα, όπως και όποτε χρειαστεί.

Τέλος δήλωσε ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα στήριξης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στις δύσκολες περιόδους που διανύει η χώρα μας, όλοι εμείς πρέπει να είμαστε στο πλευρό και να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τις Δομές Υγείας του Δήμου Μονεμβασίας».


«Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», ανέφερε στο monemvasianews.gr η Πρόεδρος των Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων κα Διονυσία Κρέζου, επισημαίνοντας: «Η αποψινή βραδιά μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Ένα αγώνα δύσκολο, μια και λόγω έλλειψης προσωπικού οι εργαζόμενοι καλούνται να καλύψουν κενά για μεγάλα χρονικά διαστήματα».

Απευθύνθηκε στους αρμόδιους του υπουργείου καλώντας τους να σταθούν με υπευθυνότητα στο κομμάτι της υγείας, ενισχύοντας με κάθε τρόπο τις Δομές Υγείας στο Δήμο Μονεμβασίας.
Τέλος κάλεσε όλους, πολίτες, φορείς, συλλόγους να αγκαλιάσουν και να συσπειρωθούν γύρω από το Νοσοκομείο Μολάων και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης, σε μια διαρκή προσπάθεια στήριξής τους.


Ο κ. Ιωάννης Μιχαλέτος, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νεάπολης, εξέφρασε και αυτός την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των διοργανωτών, θεωρώντας όπως είπε «ότι όλοι έδωσαν ότι μπορούσαν για να συμπαρασταθούν και να συμπορευθούν με τους διοργανωτές, στην προσπάθεια ενίσχυσης των Δομών Υγείας στο Δήμο Μονεμβασίας».

Επισήμανε στο monemvasianews.gr, την προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι τόσο στο Νοσοκομείο Μολάων, όσο και στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης, σε «αντίξοες συνθήκες» όπως ανέφερε, να κρατήσουν ανοικτούς και ζωντανούς τους χώρους υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να φροντίσουμε τον κάθε πολίτη που προσφεύγει σε εμάς και ζητάει βοήθεια. Να φροντίσουμε τον άρρωστο, τον ηλικιωμένο και πιστεύω ότι το καταφέρνουμε καλά, διατηρώντας παράλληλα ένα υψηλό επίπεδο».

Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμπαράσταση των πολιτών, ενώ απευθυνόμενος στις υπηρεσίες του κράτους, επισήμανε την ανάγκη να στηρίξουν τις Δομές Υγείας του τόπου μας, οι οποίες όπως ανέφερε «προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να κρατηθούν ζωντανές».


«Ο κόσμος αγάπησε την πρωτοβουλία που αναλάβαμε και το στήριξε έμπρακτα με την παρουσία του», δήλωσε στο monemvasianews.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Μολάων κ. Γιώργος Μυλωνάκος. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2011 με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση του Νοσοκομείου, υλικά και ηθικά, μας αναφέρει ο κ. Μυλωνάκος, για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Η αποψινή βραδυά μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε να στηρίζουμε ένα χώρα άμεσα συνδεδεμένο με την επιβίωση και εξέλιξη του τόπου μας».

Τέλος κάλεσε όλους να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογο και γύρω από το Νοσοκομείο, σε μια διαρκή και συνεχή προσπάθεια διατήρησης και αναβάθμισής του.

 

 

 

  
 
 

 

  

  

 
-------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή:  monemvasianews.gr-Γιώργος Η. Βουνελάκης-ΦΩΤΟ: Μιχάλης Καρούνης
-------------------------------------------------------------------------------------