Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση Γεννιά με Υποδιοικητή 2ης ΥΠΕ

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου συνάντηση με τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ, κ. Γεώργιο Αντύπα στα γραφεία της Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και των δύο πλευρών για ζητήματα που αφορούν στις αρμοδιότητες της 2ης ΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής ενημέρωσε τον Υποδιοικητή για τα προβλήματα των νοσοκομείων Τζάνειο και Μεταξά σχετικά με τις ελλείψεις τους σε προσωπικό και σε εξοπλισμό. Επίσης, ρώτησε τον Υποδιοικητή για το πώς προτίθεται η 2η ΥΠΕ να αντιμετωπίσει τα ζητήματα αυτά και για τον εν γένη προγραμματισμό της.
   
Στη συνέχεια, η Βουλευτής ενημερώθηκε για την εντολή που έχει δοθεί στους Διοικητές των νοσοκομείων να μην προχωρήσουν με τους οργανισμούς και τις συγχωνεύσεις. Επιπρόσθετα, η Βουλευτής ενημερώθηκε για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την κάλυψη των κενών θέσεων στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, με έμφαση στα Νησιά, μέσω κοινωφελών προγραμμάτων και της συνεργασίας της 2ης ΥΠΕ με τα Υπουργεία Υγείας και Ναυτιλίας, όπως επίσης και για το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2016 έχουν ανοίξει επιπλέον 5 κλίνες στις ΜΕΘ με προσδοκώμενη αύξηση του αριθμού αυτού στο προσεχές διάστημα.
   
Τέλος, η Βουλευτής αφού ευχαρίστησε τον Υποδιοικητή για τη συνάντηση, έλαβε τη δέσμευσή του για την άμεση διευθέτηση των ζητημάτων που έθεσε και την πεποίθησή του πως η σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση των οργανισμών θα πραγματωθεί με σύγχρονα πρότυπα. Επίσης, εξέφρασε τη βούλησή της να συνδράμει σε οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων Πειραιώς και Νήσων