Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ "ΜΑΓΕΨΕ"ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Φιλαρμονικής του Πολεμικού μας Ναυτικού το Σάββατο 30 Ιουλίου το βράδυ στον λιμένα της Αγίας Πελαγίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον Ρώσο ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ.

Μνημόσυνο του Ναυάρχου Νικολάου Φιλοσοφώφ και Aποκάλυψη Τιμητικής πλάκας στην οικία του Φιλοσοφώφ στη Χώρα Κυθήρων.

Αρχιερατικό μνημόσυνο τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Χώρας Κυθήρων, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, στην μνήμη του Ρώσσου Ναυάρχου Νικολάου Φιλοσοφώφ.

Η Αννίτα Παναρέτου για το «Ψυχής Εγκώμιον»

Συνέντευξη στην Τίνα Πανώριου

Τελικά ο θάνατος της μητέρας σας στάθηκε τόσο «σπλαχνικός», ώστε να σας συμφιλιώσει με αυτή την γυναίκα, για την οποία συνεχώς αναρωτιέστε στο συγκλονιστικό σας βιβλίο;

-Ο θάνατός της ήρθε να συμπληρώσει και να επισφραγίσει τη συμφιλίωση που είχε ξεκινήσει μονομερώς –η ίδια έπασχε από άνοια- λίγα χρόνια νωρίτερα. Και ναι, στάθηκε σπλαχνικός, επειδή απομάκρυνε για πάντα μια παρουσία που με πλήγωνε, επιτρέποντας στις καλές αναμνήσεις να αναλάβουν το έργο της «επούλωσης», και στον χρόνο να αμβλύνει την οργή και το άλγος, μαζί και με όσα περιθώρια εξιδανίκευσης μου είχαν απομείνει.
«Και ξαναλέω: μήπως την αδίκησα;»

Επίσκεψη Πολιτικών και Α,Ν, στο Δημαρχείο Κυθήρων και το Μουσείο Κυθήρων

Στα πλαίσια των τιμητικών εκδηλώσεων για τον Ρώσσο Ναύαρχο Φιλοσοφώφ αφίχθησαν στα Κύθηρα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας , ο Αρχηγός του Πολεμικού μας Ναυτικού κ.Γεώργιος Γιακουμάκης, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Α Πειραιά κ.Γεωργία Γεννιά, η Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Β Πειραιά κ.Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και  ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος.


Πέντε μέρες στα Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης

Τα Κύθηρα είναι ένα από τα νησιά που είτε θα τα λατρέψεις, είτε δεν θα θέλεις να ξαναπάς σύντομα. Είναι αρκετά μεγάλο νησί, έχει αποστάσεις, στενούς δρόμους και αποτελεί ένα περίεργο μείγμα από Κυκλάδες, Επτάνησα και Πελοπόννησο. Θα βρείτε άσπρα σπίτια με μπλε παντζούρια, αλλά τα χωριά των Κυθήρων θυμίζουν περισσότερο Επτάνησα, ενώ οι παραλίες έχουν κάτι βουνίσιο που φέρνει σε Πελοπόννησο ή ηπειρωτική Ελλάδα. 


ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με πρωτοβουλία της κίνησης πολιτών των Βατίκων η "ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ" που στηρίχτηκε από Βατικιώτες ομογενείς και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ σήμερα έφερε αποτελέσματα, φτάνοντας την πολύ σημαντική ημέρα παράδοσης του έργου,  ανοίγοντας τις πύλες του στο κοινό.
Σε μια πολύ όμορφη τελετή στο κάστρο την ώρα που έδυε ο ήλιος, παρουσία επισήμων και εκπροσώπων φορέων και ανθρώπων που εργάστηκαν πολύ για την ανάδειξη του έργου,έγινε τελετή παράδοσης του έργου.

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ "ΜΑΓΕΨΕ"ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Φιλαρμονικής του Πολεμικού μας Ναυτικού
το Σάββατο 30 Ιουλίου το βράδυ στον λιμένα της Αγίας Πελαγίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον Ρώσο ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ.

Εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησε την ξακουστή σε όλο τον κόσμο Φιλαρμονική του Πολεμικού μας Ναυτικού, και έζησε μοναδικές μουσικές στιγμές.

Ποια είναι τα δικαιώματα του κατασκηνωτή - Οι κανόνες του ελεύθερου κάμπινγκ

Όσο και να απαγορεύεται, εμείς δεν θα σταματήσουμε ποτέ να στήνουμε σκηνές και να διεκδικούμε την επαφή μας με τη φύση.

Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι παράνομο σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών και σε «εν γένει κοινόχρηστους χώρους», γι αυτό διώκεται αυτεπάγγελτα ως πταίσμα. Όμως τι ακριβώς ισχύει με την απαγόρευσή του και ποια είναι τα δικαιώματα των κατασκηνωτών; 


Το Μήνυμα της Κυριακής 31-7-16 και Γραπτό θείο Κήρυγμα

Τό Μήνυμα της Κυριακής (ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ
(31-07-2016)


Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μεγάλη φωτιά στη βόρεια Εύβοια - Προς τη Λίμνη κινείται το πύρινο μέτωπο

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης.

Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα και η Μονή Γαλατάκη.


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΑΠΟ 30-7-16


Tεστοστερόνη: Η «θαυματουργή» ορμόνη

Χάρη σε αυτήν η φωνή του άνδρα είναι μπάσα και η δύναμή του μεγάλη.
Μιλάμε για την πρωταγωνίστρια στο ανδρικό ορμονικό σύστημα, την τεστοστερόνη.

Είναι η πιο ισχυρή ανδρογόνος ορμόνη. Ο ρόλος της είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη και την ωρίμαση των γεννητικών οργάνων του άνδρα, αλλά και για την ανάπτυξη των δευτερευόντων χαρακτηριστικών του ανδρικού φύλου, όπως η χροιά της φωνής, η τριχοφυΐα, η μυϊκή και η οστική μάζα, καθώς και η αιμοποίηση. Όταν μάλιστα οι τιμές της είναι φυσιολογικά υψηλές, τότε συνδέεται με μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη και σεξουαλική ορμή!


ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΑ

Είναι γνωστό ότι για την ουμανιστική Ευρώπη του 18ου αι. το νησί της Αφροδίτης, τα Κύθηρα, ταυτίστηκαν με την ομορφιά και τον έρωτα.

Ο έρωτας των Ευρωπαίων για τα Κύθηρα γέννησε πολλά έργα τέχνης, στη ζωγραφική, στη λογοτεχνία και στη μουσική. 

Λόγια ενός μεθύστακα

Πριν με ρίξετε στον Καιάδα της χρεοκοπίας  δημαγωγοί Γκαίμπελς της εξουσίας ήμουνα ένα ευτυχισμένο ανθρωπάκι. Ξύπναγα το πρωί με τις πρώτες ηλιαχτίδες που φιλούσαν τη γη, χαιρόμουν τον αέρα που γιόμιζε με ήχους χαράς, θαύμαζα την επιδρομή που ‘καναν τα σύννεφα στον ουρανό και μιλούσα με τα μπουρμπούνια  που απολάμβαναν τους περιπάτους στα δέντρα του κήπου μου.

          

Οργανογράμματα και αξιολόγηση δομών στους Δήμους

Οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, τέθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη στην ΕΕΤΑΑ, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τα στελέχη της. 

 

Δραματικά Κατώτεροι των Περιστάσεων!

Σηκώθηκε κουρνιαχτός από τις δηλώσεις της καρακαηδόνας που είναι επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι έγινε πάλι πρώτη είδηση, μια πρόσφατη έκθεση που επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ευθαρσώς την ομολογία της αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος «διάσωσης»  -κι όλοι όσοι παρακολουθούμε αυτό το παρανοϊκό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας και στην καμπούρα της δύστυχης Ελλάδας, όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά απορούμε για τον ξαφνικό θόρυβο.


Νέος Λιμενάρχης Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών ο Αντιπλοίαρχος Ευστάθιος Σκαλίμης - Ένας Συριανός «Ιπτάμενος» φύλακας των Ελληνικών θαλασσών

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου όπου από το 2004 έως και σήμερα είναι Κυβερνήτης ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος

Ποιο παιδί δεν έχει όνειρο να μεγαλώσει και να γίνει πιλότος;Ποιος γονιός δεν τάισε το παιδί του κάνοντας το κουτάλι ελικοπτεράκι προκειμένου να του αποσπάσει την προσοχή;Ποιος ενήλικας δεν κοίταξε στον ουρανό κάθε φορά που περνάει ένα ελικόπτερο;Βλέπετε το αίσθημα αυτό είναι αρχέγονο μέσα μας,ξεκινώντας με τον Ίκαρο και το Δαίδαλο …και καταλήγοντας στους αδελφούς Ράιτ.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Στυγνός πολιτικός εκβιασμός Τατούλη στους δημάρχους

Πρωτοφανής παρέμβαση Τατούλη στους δημάρχους της Πελοποννήσου. Με επιστολή του «απειλεί» τους δημάρχους ότι αν δεν υποκύψουν στην λύση που εκείνος θέλει να δώσει, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, θα βρεθούν με τα σκουπίδια στους δρόμους!  

Μόλις δύο ημέρες χρειάστηκαν,  από το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το messiniapress με τίτλο «έρμαια του Τατούλη και της ΤΕΡΝΑ οι κάτοικοι της Μεσσηνίας» , για να επιβεβαιώσει πλήρως ο ίδιος ο περιφερειάρχης τον πολιτικό εκβιασμό που επιχειρεί στους δημάρχους της Πελοποννήσου. 


Βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Συρία

Όπως αναφέρει δημοσιογράφος του Independent ένα από τα μεγαλύτερα μαιευτήρια του Ιντλίμπ στη Συρία βομβαρδίστηκε.

Η δημοσιογράφος Λίζι Ντέρντεν λέει ότι εκπρόσωπος της οργάνωσης «Save the Children» που στηρίζει το νοσοκομείο ανέφερε πως η είσοδος του κτιρίου έχει καταστραφεί έπειτα από αεροπορική επιδρομή.


Η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού στην Πλατεία Στάη της Χώρας


Βελτίωση - επισκευή χερσαίων χώρων Λιμένα Νεάπολης Δ.Ε. Βοιών

Το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο του Δήμου Μονεμβασίας προκήρυξε σε δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό βλέπετε (όλοι όσοι ενδιαφέρεστε) ΑΔΑ 6ΦΒΣΟΕΘΔ-03Μ 15-4-2016 το έργο με τίτλο «Βελτίωση - επισκευή χερσαίων χώρων Λιμένα Νεάπολης Δ.Ε. Βοιών» με προϋπολογισμό 99.999,09 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. και με 23% ΦΠΑ = 122.998,88 συνολικά ευρώ , είναι το έργο του εξωραϊσμού της παραλίας από το Ξενοδοχείο Αϊβαλή μέχρι το café του Βασίλη Σταθάκη που την έναρξη του σαν δείχνουμε σήμερα με τις φωτογραφίες της ανάρτησης μας . 

 

2016 Έτος Ελλάδας στη Ρωσία / 2016 Год Греции в России

Ο Δήμος Κυθήρων, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και η Ρωσική Ομοσπονδία θα τιμήσουν τον Ναύαρχο Φιλοσοφώφ με εκδηλώσεις που θα γίνουν το σαββατοκύριακο στο νησί των Κυθήρων στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας – Ρωσίας.

  

«Εξαφανίστηκε» πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον «βαρώνο της κοκαΐνης» - «Ύποπτοι» χειρισμοί της Δικαιοσύνης

Καταγγελίες για ύποπτους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση του 52χρονου «βαρώνου της κοκαΐνης» Αλέξανδρου Αγγελόπουλου ερευνούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αρμόδιες διωκτικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ελέγχονται πρόσφατες αποφάσεις της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας και Πειραιά, με βάση τις οποίες διαγράφηκε χρηματική ποινή 20 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στον «Έλληνα Εσκομπάρ» για τη μεταφορά 5,5 τόνων κοκαΐνης με το αλιευτικό σκάφος «Africa I», τον Ιούλιο του 2004
.


Η ΠΝΟ απειλεί με κινητοποιήσεις μέσα στον Αύγουστο

Σε «πλήρη ετοιμότητα καλεί τους ναυτεργάτες η ΠΝΟ και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.

Παράλληλα καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας, τις αρμόδιες αρχές και την εργοδοτική πλευρά «να σταματήσουν να προκαλούν και να παραβιάζουν κάθε σχετική διάταξη που προστατεύει τους έλληνες ναυτεργάτες». Σε διαφορετική περίπτωση, «οι απαντήσεις θα είναι πλέον δυναμικές και σκληρές, αρχής γενομένης με μεμονωμένες και στοχευμένες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, η δε δρομολόγηση των διαδικασιών για απεργιακές κινητοποιήσεις ήδη έχει αρχίσει».

Μονάδες Υγείας υπό κατάρρευση, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου

Στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου υπηρετούν μόλις δύο γιατροί, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να καλύψουν τις εφημερίες και οι οποίες τελικά πραγματοποιούνται με συνεχή μετακίνηση γιατρών από άλλες μονάδες Υγείας του νησιού. 

Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι τεράστιες και ειδικά στις κατηγορίες ΤΕ και ΥΕ, μία στις δύο οργανικές θέσεις είναι κενή και στο προσωπικό οφείλονται κανονικές άδειες και ρεπό από το 2013. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας πέντε κλινών δεν λειτουργεί καθόλου λόγω έλλειψης προσωπικού. Η βάρδια στα ασθενοφόρα τις περισσότερες φορές καλύπτεται με ένα μόλις όχημα και πλήρωμα. Στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Εν μέσω θέρους, όταν δηλαδή οι ανάγκες λόγω τουριστικής κίνησης αυξάνονται κατακόρυφα.

Πολλά ασθενοφόρα νοσοκομείων και κέντρων Υγείας ανά την επικράτεια παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΣΑΣ


Έκθεση Ζωγραφικής - "SOUL" Γέωργιος Τζάννες Κάφκος

Στα πλαίσια του πολιτιστικού φεστιβαλ του Δήμου Κυθήρων από 3 Αυγούστου έως 18 Αυγούστου στο Πνευματικό κέντρο του Ποταμού παρουσιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Γεωργίου Τζάννε Κάφκου "SOUL".
 

 

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί: ΝΕΟΣ πίνακας ποσών ανά Περιφέρεια

Με απόφαση, που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, τροποποιείται, μερικώς, η Πρόσκληση της Δράσης: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
Ειδικότερα, τροποποιείται το ποσό, που αφορά στην Δυτική Ελλάδα (765.350 €) και το οποίο γίνεται: 


Η νομοθεσία σχετικά με την διακίνηση και αναγνώριση παράνομων γεωργικών φαρμάκων

Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών, με αφορμή τις καταγγελίες που για διακίνηση μη εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων από άλλες χώρες (Βουλγαρία – Ουκρανία - Ρουμανία) και το γεγονός ότι ήδη τα φυτοφάρμακα που βρέθηκαν ως παράνομα, είναι ακατάλληλα, ενημερώνει για μια ακόμη φορά τους αγρότες - χρήστες γεωργικών φαρμάκων για την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την διακίνηση και αναγνώριση παράνομων γεωργικών φαρμάκων.
 

Σήμερα οι νέες άδειες φύτευσης στους αμπελουργούς

Σήμερα έως το μεσημέρι, αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ η λίστα με τις άδειες φύτευσης που θα περιλαμβάνει τα τεμάχια που εγκρίθηκαν και τα ονοματεπώνυμα των δικαιούχων. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι (25/7) ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων. 


Δεν έχουν τέλος οι φυτείες κάνναβης στη Λακωνία - Άλλα 550 δενδρύλλια στα Βρέσθενα!

Συνεχίζεται η «σάρωση» αγροτοδασικών περιοχών της Λακωνίας από την Αστυνομική Διεύθυνση του νομού, με σκοπό να εντοπιστούν παράνομες φυτείες κάνναβης.

Ύστερα από τον εντοπισμό τριών φυτειών σε περιοχές της Λακωνίας, μία στη Μάνη και δύο στο Δήμο Σπάρτης, βρέθηκαν άλλες δύο στην περιοχή των Βρεσθένων, σε στάδιο ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες της APELA.gr, η μία αποτελείτο από περίπου 300 δενδρύλλια και η άλλη από 250.

Ο Βασίλης Καζούλης στον Αβλέμονα.

Την Τρίτη 26/7 και την Τετάρτη 27/7 είχαμε την χαρά να απολαύσουμε τον Βασίλη Καζούλη στο cafe Αραχτοπωλείο,του Σταύρου Κυριακάκη στον Αβλέμονα Κυθήρων.
Ανάμεσα στους θαυμαστές του Βασίλη Καζούλη αλλά και του Σταύρου Κυριακάκη, διακρίναμε την κ. Μάρω Λεονάρδου, τον κ.Σπύρο Γιανναρά, την κ.Μιρέλλα Παπαοικονόμου, αλλά και τον κ. Γιώργο Προβόπουλο με την σύζυγό του.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Θα κατασκευαστούν 19 υδατοδρόμια σε νησιά σε 2 χρόνια

Δεκαεννέα υδατοδρόμια σε ελληνικά νησιά μέσα σε 2 χρόνια προγραμματίζεται για να κατασκευαστούν.

Σήμερα το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής ενέκρινε και το σχετικό σχέδιο νόμου. Η λειτουργία των αρματοδρομιών θα μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες μικρών νησιών που στερούνται αεροδρομίου και έχουν θαλάσσιες δυσκολίες.

Πνιγμός το απόγευμα στον Ξηφιά Μονεμβασίας

Ένα θλιβερό περιστατικό συνέβη στην παραλία «Αμπελάκια» του οικισμού «Ξηφιά», όταν περίπου στις 19.15′ σήμερα το απόγευμα ένας 80χρονος ελληνοαμερικανός ανασύρθηκε από λουόμενους χωρίς τις αισθήσεις του.

Αντίδραση και οργή στη Νεάπολη για τα σχέδια του ΑΔΜΗΕ

Προ ενός ακροατηρίου κατατοπισμένου και με ενιαία και δυναμική στάση απέναντι στα σχέδια για εγκατάσταση πυλώνων κατά μήκος του Μαλέα ήρθαν αντιμέτωποι τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου, στη Νεάπολη, ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανώλης Κορωνιωτάκης, και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Ενέργειας, κ. Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.


Εντός φθινοπώρου τα πρώτα μέτρα για τα προβλήματα των νησιωτών

Εντός του φθινοπώρου θα ανακοινωθεί η πρώτη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νησιωτών, ενώ μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της κοινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, τέθηκαν θέματα ΦΠΑ και εφαρμογής ρήτρας νησιωτικότητας σε όλα τα νομοσχέδια.


Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο κληρονομιάς

Καταδικαστική απόφαση βγήκε για την ελληνική κυβέρνηση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα απαλλάσσει από το φόρο κληρονομιάς για την πρώτη κατοικία τους πολίτες, μια νομοθεσία η οποία εφαρμόζεται μόνο στους υπηκόους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατοίκους Ελλάδας.



Βάσεις 2016: Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να ανακοινωθούν οι βάσεις 2016 και φυσικά η αγωνία των υποψηφίων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει χτυπήσει «κόκκινο». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση για τις βάσεις 2016 προσδιορίζεται την εβδομάδα 22 με 26 Αυγούστου, αλλά είναι πολύ πιθανό να γίνει τη Δευτέρα 22 Αυγούστου. 


Νερό δεν έχουμε, αλλά ευτυχώς... έχουμε γκολφ

Aντιμέτωπη με το φάσμα της λειψυδρίας βρίσκεται η Κρήτη με τα υδατικά αποθέματα του νησιού να παρουσιάζουν τις χαμηλότερες τιμές των τελευταίων 100 χρόνων, την ώρα που οι ανάγκες, ειδικά τη θερινή περίοδο, αυξάνονται κατακόρυφα.
Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις του προηγούμενου χειμώνα σε συνδυασμό με τις μεγάλες απώλειες νερού δημιουργούν σκηνικό κινδύνου, τόσο για τις ανάγκες ύδρευσης του πληθυσμού όσο και για την άρδευση των καλλιεργειών.


ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

Η αρχαιολόγος Εύη Πίνη, χάρισε μια πολύτιμη εμπειρία σε παιδιά 4 ως 12 ετών.

Μέσα από ένα υπέροχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διαδραστικό παιχνίδι, και με την πολύτιμη στήριξη των βοηθών της, Αγγελικής Σγούρου και Ελέσας Κομηνού, απασχόλησε δημιουργικά τα παιδιά στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο. 


Τ. Αλεξιάδης: Τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά, δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης

Δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης, αφού τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας καπνού και του λαθρεμπορίου.

Κατέληξε η Δημοτική Αστυνομικός του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

Μετά από 8 μέρες "μάχης" για να "κρατηθεί στη ζωή", η 34χρονη Δημοτική Αστυνόμος, Ματίνα Νικολάου, "έφυγε από τη ζωή", αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν, "σκορπίζοντας τη θλίψη" στους συναδέλφους της, στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στο epoli.gr, η πρόεδρος των εργαζομένων, κα. Μαρία Παπαδοπούλου. 

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την υγεία από την κακή συντήρηση των κλιματιστικών

Με τον υδράργυρο να «χτυπάει» κόκκινο, η δροσιά του κλιματιστικού είναι απόλαυση.
Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση τους και την μη σωστή συντήρησή τους.

Όπως αναφέρει στο www.praktoreio-ygeias.gr/, του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Δημήτρης Βασσάλος, Πνευμονολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός συνεργάτης της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) ΤΕΙ Αθήνας, έχει παρατηρηθεί από ιατρικές μελέτες ότι αυξάνονται οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, δέρματος, μυών και αρθρώσεων σε ανθρώπους που ζουν ή και εργάζονται σε χώρους με κλιματισμό.


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι δωρεάν φαρμάκων από 1η Αυγούστου

Η Δευτέρα 1η Αυγούστου 2016 ορίζεται ως η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που απέστειλε στους Δήμους όλης της χώρας η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, γνωστοποιείται η διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους δωρεάν φαρμάκων.


AdTech Ad

Εκτός ευεργετικών διατάξεων αποφυλάκισης οι καταδικασθέντες για αποπλάνηση ανηλίκων

Δεν θα ωφελούνται από τις ευεργετικές διατάξεις αποφυλάκισης οι καταδικασθέντες για αποπλάνηση ανηλίκων ύστερα από νομοτεχνική βελτίωση που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος 
Παρασκευόπουλος στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.


Ηράκλειο: Τουρίστες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι οδηγό ταξί

Επίθεση από τρεις Σέρβους τουρίστες δέχθηκε σήμερα το πρωί ένας οδηγός ταξί στην περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου.
Οι νεαροί Σέρβοι, που φέρεται ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν να πληρώσουν την κούρσα για τη μεταφοράς τους. 



Κύμα αφίξεων τουριστών στα περιφερειακά αεροδρόμια τον Αύγουστο

Aύξηση κατά 8,9% για τον Ιούλιο και κατά 10,1% για τον Αύγουστο σε σχέση με τους αντίστοιχους περυσινούς μήνες αναμένεται να παρουσιάσουν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία της Ενιαίας Αρχής Συντονισμού Πτήσεων.

Η θερινή σύναξη των αστρονόμων

«Ραντεβού» στις παρυφές του Πάρνωνα δίνουν αύριο Παρασκευή εκατοντάδες ερασιτέχνες αστρονόμοι και απλοί παρατηρητές, που θέλουν να ξεναγηθούν στον κόσμο της αστροπαρατήρησης. Μόλις πέσει η νύχτα και ένα μαύρο πέπλο θα σκεπάσει τον ορίζοντα, θα στηθούν στις καταπράσινες πλαγιές της οροσειράς περίπου 350 τηλεσκόπια, που θα «ταξιδέψουν» μικρούς και μεγάλους σε… άλλους γαλαξίες.

Ακατάλληλες κρίθηκαν τέσσερις παραλίες της Αττικής

Ακατάλληλες για κολύμβηση λόγω μόλυνσης κρίνονται τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής και συγκεκριμένα το Καβούρι (οδός Κυβέλης), το Μεγάλο Καβούρι, η παραλία Αγίου Νικολάου στο Λαγονήσι και η κεντρική παραλία της Σαρωνίδας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), που πραγματοποίησαν μέσα στον Ιούλιο ελέγχους για την καταλληλότητα των νερών 17 πολυσύχναστων παραλιών της Αττικής. Επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, αποτελούμενη από χημικούς, βιολόγους και άλλους ειδικούς, συνέλεξε την περασμένη Κυριακή δείγμα νερού από παραλίες.

Διακοπή Υδροδότησης στα Λογοθετιάνικα

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/07 ΚΑΙ ΩΡΑ 23.00 ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/07 ΚΑΙ ΩΡΑ 07.00.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΩΝ
ΜΗΝΑΣ ΦΑΡΔΟΥΛΗΣ.