Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Εικόνες ντροπής στη Μαλακάσα: Μωρά λίγων ημερών κινδυνεύουν να πνιγούν - Καίνε ό,τι υπάρχει για να ζεσταθούν

Αντιμέτωποι με το δριμύ ψύχος βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα και οι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες έντασης, αφού οι άνθρωποι προσπαθούν όπως-όπως να τα βγάλουν πέρα.


Πρόσφυγες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παγωνιά, κλέβουν ξύλα από υπαίθριες αποθήκες που βρίσκονται δίπλα στο hotspot, ενώ συγκλονίζουν οι εικόνες με μωρά λίγων ημερών τα οποία οι γονείς τους προσπάθησαν να τα προστατέψουν από τις ισχυρές νεροποντές που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες την Αττική.

Με τον υδράργυρο να αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου προσπαθούν να επιβιώσουν περισσότεροι από 600 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες παιδιά.
Όλοι τους διαμένουν σε σκηνές και οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες είχε σαν αποτέλεσμα οι 600 και πλέον ψυχές να ζήσουν ενα πρωτοφανή εφιάλτη. 

Εικόνες ντροπής στη Μαλακάσα: Μωρά λίγων ημερών κινδυνεύουν να πνιγούν - Καίνε ό,τι υπάρχει για να ζεσταθούν

Σήμερα, εν είδει αντίδρασης, ορισμένοι από αυτούς πήραν τις σκηνές που μένουν και τις μετέφεραν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού. Σε κάποιες από αυτές έβαλαν, μάλιστα, φωτιά και τις έκαψαν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν, ενώ αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα και δεν δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία η πολιτεία. 

Πηγή φωτογραφιών: protothema.gr

Χαρακτηριστικές από την τρομακτική ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν είναι οι εικόνες με μια νεαρή μητέρα όπου προσπαθεί να προστατέψει το μόλις 15 ημερών μωρό της από τα νερά της βροχής που απειλούν να μπουν εντός της σκηνής που διαμένουν.
Από την πλευρά του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι τις τελευταίες ώρες είναι σε επαφή με ξενοδοχεία για να βρεθεί στέγη για τα μικρά παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες, ενώ από αύριο θα αρχίσει η σταδιακή μεταφορά 200 οικίσκων.
------------------------------
Πηγή: Ημερησία
------------------------------