Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθη και ο δεύτερος διακινητής στα Αντικύθηρα

Συνελήφθη σήμερα στις 12:30 στα Αντικύθηρα ο έτερος των δραπετών διακινητών, από την δύναμη της ΕΛΑΣ των Αντικυθήρων.
Ο συλληφθείς είναι ουκρανικής καταγωγής πρώην στρατιωτικός και όπως εδήλωσε κρυβόταν διότι δεν ήθελε να πάει φυλακή.

Ο δραπέτης συνελήφθη μέσα στην ντουλάπα μιας ακατοίκητης οικίας, που είχε διαρρήξει και κρυβόταν, σε άσχημη φυσική κατάσταση, ύστερα από τόσες ημέρες διαφυγής και καταδίωξης.

Μετά την σύλληψη του μετεφέρθη συνοδεία της ΕΛΑΣ με ταχύπλοο της ΕΛΑΚΤ στο αστυνομικό τμήμα Κυθήρων όπου ανακρίνεται και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στο Λιμεναρχείο Νεάπολης όπου και θα παραδοθεί για τα περαιτέρω.

Η σύλληψη και του 2ου δραπέτη επέφερε πλέον την ηρεμία στο νησί των Αντικυθήρων αλλά και την εφησύχαση των λιγοστών κατοίκων οι οποίοι πέρασαν πολύ δύσκολες ημέρες κλειδωμένοι στα σπίτια τους από τον φόβο μιας απρόσμενης επίθεσης.

Αξίζουν συγχαρητήρια για το θετικό αποτέλεσμα στο αστυνομικό τμήμα Κυθήρων για την συνολική επιτυχή έκβαση της όλης επιχείρησης αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στους λιγοστούς κατοίκους του νησιού για την συνολική συμμετοχή τους αλλά και για την επιμονή και υπομονή τους.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι λιγοστοί ακρίτες σε κάθε μακρινή γωνιά αυτής της πατρίδας είναι αυτοί που πραγματικά εκπληρούν απόλυτα το  "Φυλάττειν Θερμοπύλας", και αυτοί είναι που τελικά πρέπει να ενισχυθούν και αριθμητικά αλλά και οικονομικά για μπορούν να συνεχίσουν το "Φυλάττειν αενάως"....
---------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------