Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Επίβλεψη των έργων στο νησί των Σπετσών

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                           
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           19/10/2016

Τα εργοτάξια του Δήμου Σπετσών επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, μαζί με τον Δήμαρχο κο Λυράκη Παναγιώτη τον Αντιδήμαρχο κο Πάνου Παναγιώτη και συνοδευόμενος από υπαλλήλους του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων. 

Τα έργα του Βιολογικού, αλλά και αναπλάσεως της περιοχής Δεξαμενής έως την εκκλησία της Αναλήψεως, καρκινοβατούν επί σειρά ετών λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, αλλά και έλλειψης συντονισμού, καθότι είναι αλληλοεξαρτώμενα.

Από τον Αντιπεριφερειάρχη δόθηκαν οδηγίες και αμοιβαίες εξηγήσεις από τους ανάδοχους προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα κατά τους χειμερινούς μήνες, καθότι λόγω της οικονομικής δραστηριότητας και ιδιομορφίας του νησιού, που στηρίζεται στον Τουρισμό, δεν μπορούν να εκτελεστούν τους θερινούς μήνες.

Ήδη το έργο του Βιολογικού καθαρισμού είναι μεγίστης σημασίας για το νησί υλοποιείται ταυτόχρονα σε τέσσερα μέτωπα με ικανοποιητικό ρυθμό.

Παράλληλα επικοινώνησε και με την ομάδα που έχει την πρωτοβουλία για την αποτύπωση των μονοπατιών του νησιού.

Κατά την παραμονή του στις Σπέτσες συναντήθηκε εκπροσώπους φορέων και κατοίκους, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που τους απασχολούν καθημερινά, με κυρίαρχα θέματα αυτά του Βιολογικού Καθαρισμού και της Ανάπλασης.