Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ξανθός από τη Σπάρτη: “Πρέπει να δώσουμε προοπτική αναβαθμισμένης λειτουργίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λακωνίας”

Προγραμματισμένη επίσκεψη στη Σπάρτη πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Το πρωί βρέθηκε στο νοσοκομείο της Σπάρτης, όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα από τη διοίκηση. Επιπλέον ο υπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας και των τεσσάρων κέντρων υγείας του νομού, μην παραλείποντας να υπογραμμίσει τη σπουδαία συμβολή τους στην αξιοπιστία του δημοσίου συστήματος υγείας – σε συνθήκες μάλιστα αυξημένης πίεσης.


Στη συνέχεια προέβη σε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, απαντώντας και σε ερωτήματα που του τέθηκαν.

Ύστερα από μια γενική τοποθέτηση και ενημέρωση επί της δημόσιας περίθαλψης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σχεδιασμό για δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σπάρτης και στην εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, στη νέα πτέρυγα της μονάδας, στις δυσλειτουργίες του τμήματος επειγόντων περιστατικών, στα προβλήματα των κτιριακών υποδομών, στο θέμα του ιατρού Ν. Κρητικού κλπ.

Εν συνεχεία ο κ. Ξανθός επρόκειτο να μεταβεί στο διοικητήριο Λακωνίας, όπου σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τη Γενετική, Γηριατρική και την Έρευνα και Πρόληψη των Νευροεκφυλιστικών Νόσων.
---------------------------------------
Πηγή:   laconialive.gr
---------------------------------------