Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Τέταρτη αναβολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα των αιολικών πάρκων στη Μάνη

Ανακοίνωση από τη Διοικούσα Επιτροπή του «Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας»

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε και πάλι, για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά, η συζήτηση για γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ως προς την τροποποίηση της μελέτης για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην κορυφογραμμή του Σαγγιά, στη Μάνη. Με ορατό πλέον τον κίνδυνο, εάν δεν υπάρξει γνωμοδότηση για το θέμα σε 15 ημέρες (...όπως πάμε), να θεωρηθεί εκ του νόμου ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί ΘΕΤΙΚΑ. Μήπως εκεί το πάνε κάποιοι;...


Την ευθύνη για την ΤΕΤΑΡΤΗ αναβολή φέρει η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Πέτρου Τατούλη, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να ζητεί να συζητηθεί επιτέλους το θέμα, μετά από τις τρεις προηγούμενες αναβολές. Αυτή τη φορά, ως λόγος αναβολής προβλήθηκε η επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης (!). Στην οποία, να σημειώσουμε, το θέμα έχει τον αριθμό 38 (...). Πρόκειται για επιχείρημα που εκφράζεται για πρώτη φορά και προκαλεί έκπληξη.

Να τονίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας περί αναβολής της γνωμοδότησης στο ΠΕΣΥ, αρκετοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε να υπάρξει ενδελεχής καταμέτρηση, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ, κ. Χαράλαμπος Σκούρος αρνήθηκε να γίνει κάτι τέτοιο, μια απόφαση για την οποία ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη.

...Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, στους παρόντες Μανιάτες και τον εκπρόσωπο της Οικολογικής Πολιτιστικής Κίνησης Μέσα Μάνης δεν δόθηκε το δικαίωμα να καταθέσουν ούτε μια απλή δήλωση. Και πρόκειται για ανθρώπους που 4 φορές μέχρι τώρα έχουν κάνει δρομολόγια Μάνη - Τρίπολη και Αθήνα - Τρίπολη, αφού κάθε φορά τους διαβεβαίωναν από μικροφώνου ότι το θέμα τους θα συζητηθεί την επόμενη φορά. Οπωσδήποτε. Όπως τους διαβεβαίωσαν και τη Δευτέρα άλλωστε. "Οπωσδήποτε την επόμενη φορά θα συζητηθεί...".

Άποψη του Δικτύου Περιβαλλοντικής Προστασίας της Λακωνίας -δικαιολογημένη μετά από τέσσερις αναβολές- είναι ότι η πλειοψηφία πλέον χρειάζεται μια πολύ καλή δικαιολογία για να γνωμοδοτήσει θετικά. Και, βεβαίως, δεν έχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία να μην γνωμοδοτήσει ΚΑΘΟΛΟΥ.

Διοικούσα Επιτροπή Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας
--------------------------------------------
Πηγή:  apela.gr
--------------------------------------------