Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘ. ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ



ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ - ΙΣΡΑΗΛ
8-13-/11/2016 (6 ημέρες)

ΤΡΙΤΗ 8.11.2016: ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος στις 08.00 και απευθείας πτήση με EL-AL για ΤΕΛ-ΑΒΙΒ. Άφιξη και αναχώρηση για ΛΥΔΔΑ. Επίσκεψη στον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Παλιά Πόλη, στον Ναό της Αναστάσεως (Γολγοθάς, Πανάγιος Τάφος, Εύρεση Τιμίου Σταυρού). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο-διαν/ση. 



ΤΕΤΑΡΤΗ 9.11.2016 : ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Μετά το πρωινό ξενάγηση στην παλιά Πόλη, αρχίζοντας από το Όρος Ελαιών, Κήπο της Γεσθημανής και τον Τάφο της Παναγίας. Συνεχίζουμε με το τείχος των Δακρύων, τον Λόφο Σιών, όπου ετελέσθη ο Μυστικός Δείπνος και εκοιμήθη η Παναγία, και τον τάφο του Βασιλέα Δαυίδ. Το απόγευμα επίσκεψη στο χωριό των ποιμένων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο-διαν/ση.

ΠΕΜΠΤΗ  10.11.2016 : ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΒΗΘΛΕΕΜ.
Μετά το πρωινό ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ξεκινώντας από την Πύλη του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στη Προβατική Κολυμπήθρα (ΒΗΘΕΣΔΑ), στην οικία Ιωακείμ και Άννης, στο Πραιτώριο (φυλακή του Ιησού), στην Οδό Μαρτυρίου και το Πατριαρχείο. Ελεύθερος χρόνος στην Παλιά Πόλη. Το απόγευμα αναχώρηση για Βηθλεέμ, στο μεγαλοπρεπή Ναό της Γέννησης. Συνεχίζουμε με τη Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου ήκμασε η Θεολογική Σχολή, και το Κατά Μόνας, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Συμεών, και τη Μονή της Ορεινής (EIN KAAREM). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο-διαν/ση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.11.2016 : ΝΑΜΠΛΟΥΣ - ΙΕΡΙΧΩ 
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Σαμάρεια και Φρέαρ του Ιακώβ. Στη συνέχεια ξενάγηση στην Ιεριχώ. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισαίου, που βρίσκεται η Συκομωρέα του Τελώνη Ζακχαίου, και ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος. Συνεχίζουμε για Κουμράν, όπου είχε την έδρα της η αίρεση των Εσσαίων, και για τη Νεκρά Θάλασσα. Στάση για καφέ. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο – διαν/ση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12.11.2016: ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΝΑΖΑΡΕΤ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Γαλιλαία. Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ, στη Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Συνεχίζουμε για Ιορδάνη ποταμό, όπου θα γίνει Αγιασμός των υδάτων και συμβολική βάπτιση των προσκυνητών, και στο KIBBUTZ HAMAT. Προαιρετικό γεύμα με ψάρι του Αγίου Πέτρου στην Τιβεριάδα. Το απόγευμα θα διασχίσουμε τη λίμνη Γαλιλαίας με καραβάκι, θα επισκεφθούμε τον όρος των Μακαρισμών και θα συνεχίσουμε στην Καπερναούμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διαν/ση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13.11.2016: ΚΑΝΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κανά της Γαλιλαίας και επίσκεψη στον Ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ. Στη συνέχεια, μέσω Τελ Αβίβ, θα φτάσουμε στην αρχαιότατη πόλη ΙΟΠΠΗ (ΓΙΑΦΦΑ). Ελεύθερος χρόνος για καφέ. Αναχώρηση για αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε:
Κα Λουράντου Αγγελική (210.2915341, 697.4004410)
Κα Λουράντου Αλεξάνδρα (210.3832806, φαξ: 210.3832816)

Πρόγραμμα εκδρομής διατίθεται στα γραφεία της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών (Θεμιστοκλέους 5, Αθήνα 6ος όροφος) .