Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Έγκριση υλοποίησης από το Δήμο Κυθήρων του έργου με τίτλο «Επισκευή και αλλαγή χρήσης Παλαιού Σχολείου Αγγλοκρατίας σε αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στον Ποταμό Κυθήρων»


----------------------------------------------------
Σχόλιο Δημάρχου Κυθήρων:

Ένα σημαντικό έργο πολιτισμού παίρνει επιτέλους το δρόμο του! 

Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά και με την άψογη συνεργασία του Δήμου μας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, εγκρίθηκε η υλοποίηση από το Δήμο Κυθήρων του έργου της Αποκατάστασης του Αστικού Σχολείου Ποταμού, ενός εμβληματικού κτιρίου όχι μόνο για τον Ποταμό αλλά για όλο το νησί. 

Με δεσμευμένες πιστώσεις 168.000€ στον προϋπολογισμό του Δήμου μας, είμαστε έτοιμοι να το δημοπρατήσουμε μετά την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται και για το έργο της Αναστήλωσης του Καστέλο στον Αβλέμωνα, για το οποίο ο Δήμος μας έχει εξασφαλίσει 90.000€ από ίδιους πόρους. 

Πρόκειται για δύο άκρως σημαντικά έργα, που οι τοπικές κοινωνίες αναμένουν επί σειρά ετών και για την υλοποίησή τους πρέπει απαραίτητα να τηρηθεί μια πολύπλοκη αδειοδοτική διαδικασία.