Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Προσάραξη πλοιαρίου με μετανάστες στο Διακόφτι.

Τις πρωϊνές ώρες σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου, προσάραξε σε βραχώδη περιοχή στο Διακόφτι, κοντά στην σπηλιά του Διακοφτιού, σκάφος που μετέφερε 68 μετανάστες. Από αυτούς 12 είναι γυναίκες 8 παιδιά και οι υπόλοιποι άνδρες.

Οι μετανάστες είναι Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύριοι. 'Απαντες διεσώθησαν από τους άνδρες του λιμενικού σώματος που έσπευσαν αμέσως στην περιοχή. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο κτήριο του λιμανιού όπου τους προσεφέρθησαν οι πρώτες βοήθειες.


Επί τόπου έχουν σπεύσει οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές του νησιού, το νοσοκομειακό και προσωπικό από το Γ.Ν. Κυθήρων, ο Αντιδήμαρχος κ.Γ.Κομηνός, και ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Π. Ζαντιώτης.

Επικουρικές δυνάμεις του λιμενικού και πλοιάριο ρυμούλκησης, θα φθάσουν από την Νεάπολη για την αντιμετώπιση του θέματος.

Οι διασωθέντες θα παραμείνουν στο κτήριο του λιμανιού από όπου θα αναχωρήσουν μεθαύριο για Πειραιά.

Καταβάλεται προσπάθεια απελευθέρωσης του ξύλινου σκάφους και ρυμούλκησης του σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, προκειμένου να αποφευχθεί η συντριβή του πάνω στα βράχια και η πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι του Διακοφτιού.

Η επιχείρηση καθίσταται αρκετά δύσκολη λόγω της ολοένα αυξανόμενης δύναμης των ανέμων και της θαλασσοταραχής στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη Νομοθεσία οι προκύπτουσες δαπάνες βαρύνουν τους Δήμους και ήδη έχει προβλεφθεί η σίτιση των μεταναστών. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να προσφέρει κάποια βοήθεια (υπάρχει ανάγκη για κουβέρτες) να επικοινωνήσει με τον Αντιδήμαρχο κ. Κομηνό.

Για ότι νεώτερο θα σας κρατήσουμε ενήμερους



 ------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφία AdelinFM
-------------------------------------------------------------------