Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

«Στους Δήμους χωρίς ..."οσμές" η διαχείριση των απορριμμάτων»

Σα να μην έχει τέλος ή ακόμη χειρότερα, πιθανά να μην έχουμε δει ούτε την αρχή ακόμη…, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, και των όσων έχουν προηγηθεί, με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, να αντιδρά άμεσα και επιθετικά στην ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ και ακριβέστερα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, Στ. Ιατρού, τονίζοντας στην επικοινωνία του με το epoli.gr, αργά το βράδυ της Παρασκευής, τα εξής: 

  
«Με ποια ιδιότητα, αυτή του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ εκδίδει ανακοίνωση ο κ. Ιατρού; Αν δεν κάνω λάθος είναι ένα μέλος της Ε.Ε. εκτός αν έχει αναλάβει άλλα καθήκοντα…;», για να συνεχίσει:

«Μιλά ο κ. Ιατρού για “παγιωμένη” και “απαραίτητη” συνεργασία, “στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολιτών”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του, αν και το ορθότερο ή το τιμιότερο, καλύτερα, θα ήταν να γράφει, στο “κατ’ όνομα”  ή ακριβέστερα “κατ’ ευφημισμό” συμφέρον του πολίτη. Αλλά θα τον ρωτήσω, παρ’ αυτά: Αλήθεια, κ. Ιατρού με ποιον τρόπο; Αυτόν του χαρακτηρισμού ως “προκλητικού”, του αιτήματός μας για κοινή συνεδρίαση των ΠΕΔΑ και ΕΔΣΝΑ; Έτσι εννοείτε τη συνεργασία εσείς;».

«Το θέμα όμως, δυστυχώς, δεν εξαντλείται στον κ. Ιατρού, αλλά εκτείνεται στο “σημείο”, που ξεκινάει η “γραμμή σκοπιμότητας”, αυτό της κυρίας Δούρου, που ακόμη δε μας έχει απαντήσει γιατί μέσα στο κατακαλόκαιρο, και ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, έφερε στο Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, την ανάθεση των μελετών, των τριών έργων της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, στην Περιφέρεια; Αλλά πολύ περισσότερο, και αυτή είναι η ουσία του θέματος, γιατί επί δύο χρόνια δεν έχει καταφέρει, όχι μόνο να βρει λύση, αλλά έστω να προχωρήσει στην προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος, που ουσιαστικά η ίδια δημιούργησε; Αλήθεια, η ίδια η κυρία Δούρου δεν εγκαλούσε τον τέως Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, για το πώς διαχειρίζεται το θέμα των στερεών αποβλήτων; 

Γιατί δεν προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση, τώρα που η Κυβέρνηση της το “επιτρέπει”;» συμπλήρωσε στην επικοινωνία του με το epoli.gr ο κ. Πατούλης, για να ολοκληρώσει:

«Κάποτε κάποιοι έλεγαν πως, οι Δήμαρχοι είναι για να μαζεύουν τα σκουπίδια. Ας είναι λοιπόν, αν είναι να τα “μαζεύουν” ΚΑΘΑΡΑ και χωρίς περίεργες “οσμές”…

Το θέμα δεν κλείνει όμως εδώ. Δυστυχώς ανοίγει… χωρίς ωστόσο εμείς, ν’ απεμπολούμε τις έννοιες και όχι απλές λέξεις - αναφορές: Σύγκλιση και Συνεργασία. Αλλά θα το επαναλάβω: Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων ανήκει στους Δήμους, με διαφάνεια, αξιοκρατία, καθαρότητα! 

Δεν το λέμε εμείς! Το απαιτούν, πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι πολίτες, που βλέπουν καθημερινά, νύχτα – μέρα, με σαράντα ή μείον σαράντα βαθμούς, οι υπάλληλοι των Δήμων να διατηρούν τον Δήμο τους, την πόλη τους καθαρή!».
------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
------------------------------