Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΝΕΑΠΟΛΗ.3η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ 21/08/2016

Με μεγάλη επιτυχία και φέτος γιορτάστηκε το διήμερο της γιορτής για το βατικιώτικο κρεμμύδι 20 & 21 Aυγούστου.

Στην πλατεία της Νεάπολης κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα από τον κόσμο ,που ξεπερνούσε τους 2000
. Η πρώτη βραδιά περιελάμβανε ενημέρωση ως προς τις ωφελιμες ιδιότητες και την καλιεργεια του, όπως αναφερθήκαμε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ,και η δεύτερη βραδιά είχε γεύσεις και μουσική. Ένα δείγμα φιλοξενίας από τις βακιτιώτισσες κυρίες που μαγείρεψαν όπως πάντα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά με μεγάλη συμμετοχή.


Τις  μεγάλες ποσότητες φαγητού όμως  τις μαγέιρεψαν τα εστιατόρια της περιοχής  καθώς κάθε χρόνο φτιάχνουν το περίφημο στιφάδο ! Βεβαίως όταν μιλάμε για Βατικιώτικο κρεμμύδι δεν θα μπορούσε να λείπει πλέον η πασίγνωστη βατικιώτικη κρεμμυδόσουπα !

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε συνδυασμό με το παραδοσιακό κρεμμύδι ο Νίκος Κοντάκος και η Δέσποινα Παπούλη φέτος ήταν η έκπληξη στην γεύση της κρεμμυδόσουπας. Περίπου 150 λίτρα μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο συνοδευόμενη με φρυγανισμένο ψωμί .

Η βραδυά εξελίχθηκε με πολύ κέφι και διασκέδαση από την πολύ καλή ορχήστρα του Μπαρμπάγιαννη και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες !

 Ήταν η εκδήλωση και τις δύο ημέρες από όλες τις πλευρές επιτυχημένη και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά στη γιορτή του κρεμμυδιού που πλέον είναι θεσμός!

 Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται από το Δήμο Μονεμβασιάς και από τους συλλόγους της περιοχής.


 


--------------------------------------
Πηγή:  AdelinFM
---------------------------------------