Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Γεωργοκτηνοτροφική έκθεση και χορός στα Φράτσια,20/8/2016.

Για ακόμη μια φορά πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος θερινός χορός και η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση στα Φράτσια στις 20 Αυγούστου στην κατάμεστη πλατεία του χωριού.

Η συμμετοχή των ντόπιων, νεαρών Κυθηρίων, ήταν άκρως συγκινητική, καθώς και των πρεσβυτέρων.
68 άτομα, ηλικίας από 2 εώς 42 ετών, εκ των οποίων τα 48 ήταν από 2-12 ετών και οι υπόλοιποι τα μεγαλύτερα παιδιά και μητέρες παιδιών, μάγεψαν το κοινό,με τις υπέροχες φιγούρες τους στους παραδοσιακούς Τσιριγώτικους χορούς ,υπό την καθοδήγηση της ακούραστης Αγγελικής Κασιμάτη και του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Φρατσιωτών,"Τα Φράτσια".

Στα Φράτσια των Κυθήρων κάθε χρόνο,συναντιούνται παιδιά και χορεύουν από κάθε Τσιριγώτικη γωνιά και από την Αυστραλία και την Αγγλία που φυσικά η καταγωγή τους είναι από το Τσιρίγο.

Φέτος ο χορός είχε μια πιό ιδιαίτερη σημασία διότι συμμετείχαν και μητέρες των παιδιών αποδεικνύοντας περίτρανα ότι διατηρούμε την πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση του νησιού μας.










Είναι πολύ συγκινητικό να παρατηρείς τους νεαρούς χορευτές χέρι με χέρι,γνωρίζοντας ότι και οι γονείς τους ήταν παιδικοί φίλοι και είχαν χορέψει στην ίδια πλατεία τα περασμένα χρόνια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και στους παραγωγούς με τα υπέροχα τοπικά προϊόντα τους, που στόλισαν την πλατεία του χωριού.



















Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όλους τους επισκέπτες μας που ήρθαν στο για πρώτη φορά στο νησί μας και στον χορό μας και μοιράστηκαν αυτή την εμπειρία μαζί μας!!

Χορέψαμε ακατάπαυστα μαζί,ευχόμαστε να μας επισκεφθούν και του χρόνου!
--------------------------------
Τίνα Ταμβάκη
--------------------------------