Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Το Βραβείο " Του πιο Καθαρού Χωριού στα Κύθηρα 2016"


Tο βραβείο του πιο καθαρού και τακτοποιημένου χωριού των Κυθήρων είναι πρωτοβουλία του Κυθήριου ομογενούς επιχειρηματία από την Αυστραλία κ. Paul Drakakis.

Πρόκειται για μια παλαιότερη πρότασή του που υλοποιήθηκε πρώτη φορά φέτος, μετά από πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Δρακάκης θα βραβεύει κάθε χρόνο με το ποσόν των 1000 Ευρώ το πιο καθαρό και τακτοποιημένο χωριό που θα προκύπτει μετά από απόφαση τριμελούς επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπός του. 

Φέτος βραβεύθηκε ο Αυλέμωνας όχι μόνο για την φετινή του εικόνα αλλά ως επιβράβευση της δραστηριότητας του Συλλόγου και των κατοίκων του τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς ο οικισμός έχει καταξιωθεί σε κατοίκους και επισκέπτες ως ένας από τους πλέον καθαρούς και ευπρεπείς στο νησί.

Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την δραστηριοποίηση όλων των συλλόγων στο νησί μας αλλά και άλλων επιχειρηματιών - στην Ελλάδα και την αλλοδαπή - που μπορούν να θεσπίσουν ανάλογα βραβεία για μια σειρά δράσεων.
















Κριτές της βράβευσης ήταν ο Δήμαρχος Κυθήρων, ο Αντιδήμαρχος και ο εκπρόσωπος του δωρητή, ο εκδότης Εμμ. Καλλίγερος

Πολλά μπράβο στον κ. Δρακάκη!
------------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου
------------------------------------------------------------------------------------