Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ DRAGONERA ROSSA στον «ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΑΥΛΑΙΜΩΝΑ»

Εκ της διευθύνσεως 
 
Αγαπητοί αναγνώστες,
με αφορμή τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ ΑΥΛΑΙΜΩΝΑ, η ιστοσελίδα μας θέλει να διαχωρίσει τη θέση της από την ανάρτηση της κας Κατερίνας Μαριάτου. 

Σημειώνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε απόψεις χωρίς απαραίτητα να τις υιοθετούμε. Θεωρούμε δε τη φράση «α-φιλόξενος Αυλαίμωνας» ως ιδιαιτέρως ατυχή.*

Συγκεκριμένα, αναφέρουμε τα βασικότερα σημεία διαφωνίας μας:
  1. Η κα Κ.Μ. προσβάλλει το νησί μας και τη χώρα μας διεθνώς … γιατί μιλάει χωρίς να ξέρει. Ενώ, π.χ. για το camping στο προαύλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το έχουν πει οι ειδήσεις και όλοι ξέρουμε.
  2. Σκορπάει μεγάλες εκπλήξεις εν μέσω τουριστικής σεζόν πλήττοντας το τουριστικό εισόδημα.
  3. Αγνοεί η κα Κ.Μ. ότι (όπως απέδειξαν εργαστηριακές μελέτες του Δήμου Κυθήρων) τα κόπρανα των κατασκηνωτών (σε αντίθεση με κόπρανα άλλων όντων) δεν αποτελούν λίπασμα για τις ελιές διότι επί μήνες δεν μετατρέπονται σε κοπριά και παραμένουν φρέσκα και δυσώδη από τον Ιούλιο τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο.
  4. Αγνοεί η κα Κ.Μ. τα απίστευτης βιαιότητος συμβάντα τα οποία εκτυλίσσονται κάθε φορά που τουρίστες οι οποίοι πληρώνουν τη διαμονή τους σε δωμάτια και ξενοδοχεία τολμούν να πατήσουν πόδι στην παραλία της Λίμνης. Αδιάσειστο τεκμήριο αποτελεί το υπόσκαφο νεκροταφείο Πελοποννησίων τουριστών που μαρτυρεί ότι ήδη από τα Μινωικά χρόνια οι ελεύθεροι κατασκηνωτές λυμαίνονταν τη συγκεκριμένη περιοχή και βιαιοπραγούσαν κατά των νομιμοφρόνων επισκεπτών.
  5. Αγνοεί η κα Κ.Μ. ότι μόνο ψαρόβαρκες Avlemonioton περνάνε ανοιχτά από την παραλία, ακόμα και εκτός τουριστικής σεζόν. Απόδειξη ότι οι ντόπιοι φοβούνται τα υπολείμματα των κατασκηνωτών (μπρρρ…) και ούτε καν πλησιάζουν.
  6. Αναφέρεται στο θέμα της σχέσης με τη φύση χωρίς –άκουσον, άκουσον!- να ρωτήσει τους επαγγελματίες, καταστηματάρχες και ξενοδόχους, δηλ. τους καθ’ ύλην αρμόδιους.
  7. Αδυνατεί η κα Κ.Μ. να αντιληφθεί ότι υπαίθρια διανυκτέρευση σημαίνει διαφυγόντα έσοδα**.
  8. Αγνοεί ότι με την ψήφιση του Συντάγματος του Avlemonas καταργήθηκε η ισχύς του μέχρι τούδε ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας και βεβαίως των άρθρων 24 και 25..
  9. Συγχέει ανεπίτρεπτα τον μουσαφίρη με τον πελάτη, τη φιλοξενία με το επιχειρείν και τον Αυλαίμωνα με τον Avlemonas.
  10. Σε συνέχεια του παραπάνω, αγνοεί ότι μπορεί ο Αυλαίμωνας να είναι α-φιλόξενος, όμως ο Avlemonas είναι ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ και ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ τουριστικός προορισμός.
  11. Κυρίως όμως, μη έχουσα επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο διακοπών (σε αντίθεση με την πλειονότητα των επιχειρηματιών του Avlemonas), η κα Μαριάτου αγνοεί ότι το κρυφτούλι με τους μπάτσους προσδίδει μιαν αίσθηση σασπένς στις διακοπές τους (ενν. των κατασκηνωτών, όχι των μπάτσων) και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γοητείας του ελεύθερου camping.
  12. Δεν γνωρίζει η κα Κ.Μ. ότι η παραλία της Λίμνης σήμερα θα μπορούσε να είναι όπως στην παρακάτω φωτογραφία:
SK palaiopoli 
Πάντως πιστεύουμε ότι η εν λόγω κυρία είχε καλή πρόθεση. Αλλιώς, εάν ήθελε δηλ. να βλάψει τον τουρισμό του Avlemonas, δεν είχε παρά να να κοινοποιήσει παντού τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ του “ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ ΑΥΛΑΙΜΩΝΑ”…

D.R.

*   Καθότι το σωστό είναι «αφιλόξενος Avlemonas» (με λατινικούς χαρακτήρες).
** Αντιστοίχως, βέβαια, διαμαρτύρονται επί σειρά ετών (χωρίς κι αυτούς κανείς να τους υποστηρίξει) οι εργολάβοι και οι μηχανικοί των Κυθήρων καθώς ο τουρισμός που διαμένει σε ξενοδοχεία και καταλύματα συνιστά διαφυγόντα έσοδα – διότι εάν δεν υπήρχαν αυτές οι μονάδες οι τουρίστες για να έρθουν θα αναγκάζονταν να χτίσουν δικά τους σπίτια!
--------------------------------------
Πηγή:   dragonerarossa.gr
--------------------------------------