Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Θεατρική παράσταση "Ράφτης κυριών"

Η θεατρική ομάδα "Κυθέατρον" στην παρθενική της εμφάνιση, μας παρουσίασε το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού "Ζείδωρος", αλλά και την Κυριακή 10 Ιουλίου στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στην Χώρα, μια εκπληκτική παράσταση του Ζωρζ Φεϋντώ,τον "Ράφτη κυριών".

Η παράσταση είχε την αναμενόμενη επιτυχία χάρη στους συντελεστές της,ο σκηνοθέτης της ομάδας κ.Γιώργος Κανέλλης μας έχει ήδη δείξει δείγμα της δουλειάς του στα Κύθηρα σε προηγούμενες θεατρικές ομάδες, εισπράττοντας το χειροκρότημα των Κυθηρίων πολλάκις.

Στο κατάμεστο θέατρο "Ζείδωρος", είχαμε την τύχη να απολαύσουμε μια κλασική παράσταση όπου κύριο ρόλο παίζουν οι έρωτες, τα πάθη, οι συζυγικές απιστίες αλλά και οι ίντριγκες.

Λίγα λόγια για το έργο:
Σε μιά συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει στην συζυγική του στέγη μετά από μια ....αποτυχημένη προσπάθεια απιστίας, όπου τον περιμένουν ο καυστικός υπηρέτης του, η υποψιασμένη γυναίκα του, και η αυστηρή πεθερά του, ενώ ο αγαθός φίλος του προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα για ερωτική φωλίτσα. Απρόβλεπτες συναντήσεις που καταλήγουν σε κωμικά απρόοπτα και συνεχή ψέμματα.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί:
Χάρης Πετρόχειλος, Ζαχαρούλα Γιαννιού, Παναγιώτης Μαρσέλος, Αριστείδης Σαββόπουλος, Σοφία Λακιώτη, Κωνσταντίνα Μεγαριώτη, Χρήστος Παπασπύρου, Μαρία Δουκίδου, Ρίτα Αρμακόλα.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Κανέλλης.

















Λίγα λόγια για την ομάδα:

Λόγος όπως Λογοθετιάνικα
Ποίηση όπως Ποταμός
Δράση όπως Δρυμώνας
Φυγή όπως Φυρή Άμμος
Καψούρα όπως Καψάλι
Κίνηση όπως Καλάμι
Κόλλημα όπως Καλαδί
Μέλλον όπως Λιμνιώνας
Μύθος όπως Μητάτα
Αυλαία όπως Αυλαίμωνας
Γέλιο όπως Γερακάρι
Μουσική όπως Μελιδόνι
Μνήμες όπως Μυρτίδια















------------------------------
Τίνα Ταμβάκη
------------------------------