Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε Τάλαντα, Άγιο Νικόλαο και Λιρά Μονεμβασίας

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, το μεσημέρι,  στην περιοχή των Ταλάντων, Αγίου Νικολάου και Λιρών του Δήμου Μονεμβασίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία και για την κατάσβεση της επιχείρησαν 16 οχήματα και 45 πυροσβέστες, 4 αεροσκάφη πεζετέλ, 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα.


Ταυτόχρονα οχήματα, μηχανήματα και εξοπλισμός του Δήμου Μονεμβασίας χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο της φωτιάς, ενώ ο Δήμος Ευρώτα διέθεσε μια υδροφόρα.

Το ευτύχημα ήταν ότι δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές και σε αυτό βοήθησαν τόσο οι συντονισμένες κινήσεις της Πυροσβεστικής, του Δήμου αλλά και πολιτών και κατοίκων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν επί τόπου, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.




Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ταλάντων κ. Κώστας Κληρονόμος, δήλωσε στο monemvasianews.gr, ότι η πρώτη εικόνα δείχνει να έχουν καεί μόνο δασικές εκτάσεις. Ευχαριστεί τον Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, ο οποίος όπως δήλωσε «με αυτοθυσία βοήθησε το έργο της κατάσβεσης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Μπίλιας επισήμανε την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αλλά και του Δήμου, καθώς και των κατοίκων, κάτι που όπως τόνισε «είχε ως αποτέλεσμα τον γρήγορο έλεγχο της φωτιάς, αποτρέποντας την πιθανότητα να κινδυνεύσουν κτίσματα», μιας και η φωτιά πλησίασε κοντά στο χωριό.

Τέλος ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιρών κ. Τάκης Αρτινιός ανέφερε ότι η κινητοποίηση ήταν πολύ μεγάλη, κάτι που βοήθησε τον γρήγορο έλεγχο της φωτιάς, η οποία δεν απείλησε το χωριό και έκαψε και εκεί μόνο δασικές εκτάσεις.
------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: monemvasianews.gr-Φωτόγραφίες Νίκος Μαρουλάκος
------------------------------------------------------------------------------------