Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ο ΑΔΜΗΕ "ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ" ΤΟΥ - ΝΕΑΠΟΛΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

Επιτέλους! Η στιγμή που όλοι περιμέναμε, μετά από πολλές αναβολές, έφτασε.
Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, στις 6.30 μ.μ. στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο στο Βροντά της Δ.Κ. Νεάπολης, ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανώλης Κορωνιωτάκης, θα παρουσιάσει την πρόταση ηλεκτρικής διασύνδεσης Πελοποννήσου – Κρήτης και το τμήμα της που αφορά τον Δήμο Μονεμβασίας. 


Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η τελευταία πρόταση του ΑΔΜΗΕ αφορά προσαιγιάλωση του καλωδίου από την Κρήτη στον Κόρακα (όπου και το Απολιθωμένο Δάσος...) ή τον Προφήτη Ηλία. 

Από εκεί, υπογειοποίησή του μέσω παραλίας της Νεάπολης μέχρι την περιοχή βορείως των Αγίων Αποστόλων και από τα Μανωλαριάνικα, μέσω Σκλαβούνας, πυλώνες υψηλής τάσης κατά μήκος του δήμου Μονεμβασίας μέχρι τη Συκιά.

Όλοι θα πρέπει να δώσουμε το παρών, καθώς η χάραξη που προτείνει ο ΑΔΜΗΕ και το εναέριο δίκτυο με πυλώνες υψηλής τάσης που προκρίνει ως "βέλτιστο" σενάριο, αλλά και οι ανεμογεννήτριες που θα ακολουθήσουν, θα καταστρέψουν μια για πάντα την προοπτική του Δήμου Μονεμβασίας για ήπια οικοτουριστική ανάπτυξη.

Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας επιμένει στην πρότασή του για ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ της χερσονήσου του Μαλέα και ΑΜΕΣΗ θέσπισή της ως Περιφερειακού Πάρκου και "Τοπίου Διεθνούς Σημασίας". 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Λακωνικού Δικτύου