Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Περιπέτεια δίχως τέλος για τους επιβάτες της United Airlines από Αθήνα για Νέα Υόρκη

Μια απίστευτη - διπλή - ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες της πτήσης 125 της United Airlines που αναχώρησε την Κυριακή το μεσημέρι στις 13:08 από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό την Νέα Υόρκη.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A330 παρουσίασε βλάβη στα «φλαπς» των φτερών, μιάμιση σχεδόν ώρα μετά την απογείωση του με αποτέλεσμα οι πιλότοι του να αποφασίσουν την επιστροφή τους στο αεροδρόμιο των Σπάτων, όπου και προσγειώθηκαν στις 16:32, αφού είχε πρώτα αδειάσει τα καύσιμα εν πτήση ακολουθώντας τους κανονισμούς ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις.

Το αεροσκάφος θα περνούσε όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους από τους ειδικούς, οι οποίοι και θα επιδιόρθωναν την όποια βλάβη, έτσι ώστε το αεροσκάφος να πετάξει και πάλι τη Δευτέρα, με τον ίδιο προορισμό.

Όντως, τη Δευτέρα στις στις 13:30 το ίδιο αεροσκάφος απογειώθηκε αυτή τη φορά με τον κωδικό πτήσης «United Airlines 2088» με προορισμό την μεγαλούπολη των ΗΠΑ, όμως οι επιβάτες του δεν στάθηκαν τυχεροί ούτε αυτήν την φορά.

Λίγο μετά την απογείωση του και ενώ  βρισκόταν επάνω από την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τζιάς, το Airbus παρουσίασε ξανά την ίδια βλάβη με αποτέλεσμα να γίνει απόρριψη για άλλη μια φορά των καυσίμων του και να επιστρέψει άδοξα στην Αθήνα.

Οι επιβάτες, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι δεν άντεξαν, με κάποιους να λιποθυμούν και άλλους να εκδηλώνουν την οργή τους μέσω social media.

Είναι ενδεικτικό το tweet του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Σίμου Αναστασόπουλου: «Απίστευτη η United Airlines. Δεύτερη ακύρωση πτήσης και επιστροφή στην Αθήνα, με το ίδιο τεχνικό πρόβλημα. Και καθόλου υποστήριξη εδάφους» έγραψε:

Στην πτήση επέβαινε αντιπροσωπεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, για το roadshow και το φόρουμ που ξεκινά την Τρίτη με θέμα την προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Ηδη με τις δύο ακυρώσεις πτήσεων η αντιπροσωπεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών και μέλη του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου έχασαν το αποψινό δείπνο με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη στη Νέα Υόρκη, παρουσία Ελλήνων και Αμερικανών επενδυτών.
--------------------------------------
Πηγή: iefimerida.gr
--------------------------------------