Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Αυτή είναι η Επιτροπή που θα "αλλάξει" την Αυτοδιοίκηση

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και "παίρνει" ΦΕΚ, η απόφαση του Υπ.Εσ.Δ.Α., Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία ορίζεται Επιτροπή στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αντικείμενο την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

  
Έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή και αξιολόγηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που διέπει την οργάνωση και θεσμική και οικονομική λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικά και τις σχέσεις της με την Κεντρική και Αποκεντρωμένη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και η επεξεργασία και εισήγηση προς τον αρμόδιο Υπουργό πρότασης για την αναμόρφωση του, περιλαμβανομένης και της κατάρτισης σχετικού σχεδίου νόμου.

Η Επιτροπή οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της, παραδίδοντας δια του Προέδρου της την κατά την παρ. Γ πρότασής της, περιλαμβανομένου και του σχεδίου νόμου, στον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εντός πέντε (5) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.

Αναλυτικά, η Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Κωνσταντίνο - Νικόλαο Πουλάκη του Όμηρου, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ως Πρόεδρο.

2. Βασιλική Γιαβή του Αθανασίου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣΔΑ.

3. Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο του Νικολάου, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης του ΥΠΕΣΔΑ.

4. Μαρία Μωυσίδου του Γεωργίου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Λειτουργίας Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του ΥΠΕΣΔΑ.

5. Μαρία Μαυραγάνη του Δημητρίου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣΔΑ.

6. Αφροδίτη Διαμαντοπούλου του Στυλιανού, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣΔΑ.

7. Νικόλαο Χατζηεργάτη του Γεωργίου, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣΔΑ.

8. Μαρία Νίκου του Θωμά, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣΔΑ.

9. α) Νικόλαο Μαυρίκα του Θεοδώρου, Νομικό - Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ., β) Ιωάννη Ψυχάρη του Κωνσταντίνου, Καθηγητή Περιφερειακής Οικονομικής Ανάλυσης στο ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο, γ) Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου του Βασιλείου, Δικηγόρος - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακών Θεσμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, δ) Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου του Θεοδώρου, Νομικό - Πολιτικό Επιστήμονα - Διευθυντή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, ε) Γεώργιο Μπαλάφα του Χρήστου, Πολιτικό Μηχανικό Τ.Ε. - Ειδικό Σύμβουλο Υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στ) Δανάη Κολτσίδα του Γεωργίου, Δικηγόρο - Πολιτικό Επιστήμονα - Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣΔΑ, ζ) Αλέξιο Μαυραγάνη του Χαραλάμπους, Πολιτικό Επιστήμονα,  η) Αικατερίνη Αδαμοπούλου του Ιωάννη Νομικό, θ) Γεώργιο Τράντα του Νικολάου, Νομικό, ι) Κωνσταντίνο Τσεφαλά του Διονυσίου, Φυσικό - Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, κ) Γεώργιο Αγοραστάκη του Γεωργίου, Μηχανολόγο - Μηχανικό Τ.Ε. - πρ. Αντινομάρχη Χανίων - πρ. μέλος Ε.Ν.Α.Ε.

10. α) Γεώργιο Πατούλη του Ευθυμίου, Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. β) Απόστολο Κοιμήση του Φωτίου, Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και γ) Δημήτριο Μπίρμπα του Χρήστου, Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).

11. α) Ιωάννη Σγουρό του Παναγιώτη, Α΄ Αντιπρόεδρο ΕΝ.Π.Ε. - Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, β) Δημήτριο Μαραβέλια του Ματθαίου, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. - Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής, και γ) Σπυρίδωνα Τζόκα του Φωτίου, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. - Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αττικής, εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε).

12. Ιωάννη Τσούνη του Χριστοφόρου, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. - Υπάλληλο του Δήμου Αιγάλεω, εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

13. Άλκη Ζαβερδινό του Γεωργίου, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), ως μέλη.
------------------------------------
Πηγή:  epoli.gr
------------------------------------