Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα γνωστής σελίδας Κυθηραικού ενδιαφέροντος για τους ιερείς και τους ιατρούς που υπηρετούν στο νησί μας, κρίνουμε αναγκαίο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Παραμένει το ερώτημα τι εξυπηρετούν τα ανακριβή δημοσιεύματα.

Στην Μητρόπολη Κυθήρων & Αντικθήρων, η οποία είναι μάλλον η μικρότερη στην Ελλάδα, υπηρετούν δεκατρείς (13) ιερείς, οι οποίοι σαφώς δεν επαρκούν για την κάλυψη των θέσεων στις ενορίες των δύο νησιών και γενικότερα στην εξυπηρέτηση των αναγκών της Ιεράς Μητροπόλεως.



Επίσης στο Κρατικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Κυθήρων, που επίσης πιθανόν να είναι το μικρότερο Νοσοκομείο της Πατρίδος μας, αλλά ταυτόχρονα το νεώτερο, υπηρετούν μονίμως ιατροί με τις πιό κάτω ιδικότητες:

1. Γενικός Ιατρός,
2. Καρδιολόγος,
3. Γυναικολόγος,
4. Χειρουργός,
5. Παιδίατρος,
6. Αναισθησιολόγος,
7. Μικροβιολόγος,
 
Αυτή δε την περίοδο, μόνο ένας (1) αγροτικός!
Προς τι αυτή η παραπληροφόρηση;
Σε τι εξυπηρετεί;
 
Οι Γιατροί αυτών των ειδικοτήτων στελεχώνουν το κόσμημα του νησιού μας, το Δημόσιο Κρατικό, το Τριφύλλειο Νοσοκομείο Κυθήρων!

Βεβαίως υπάρχουν στο νησί και εξυπηρετούν και ιδιώτες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.
Επιπλέον οι κάτοικοι των Κυθήρων σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ήταν 3.984.

Αν πράγματι έχουν μειωθεί στις 2.500 είναι ανησυχητικό, αλλά είναι αληθές; πως προκύπτει;
Έγινε νέα απογραφή;
Το θλιβερό είναι ότι ο Δήμαρχος του Νησιού. αντί να αντιδράσει για το ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα, για μιά ακόμη φορά λαικίζει.

Συμφωνεί ότι στα Κύθηρα υπηρετεί μεγάλος αριθμός Ιερέων;
Συμφωνεί ότι στο Κρατικό Νοσοκομείο Κυθήρων υπηρετεί μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός και δύο αγροτικοί;

Διαμαρτύρεται γιατί δήθεν, οι κρατικές υπηρεσίες δεν εγκρίνουν τις δαπάνες. Δεν του επιτρέπουν δηλαδή, την κατασπατάληση των ταμειακών αποθεμάτων του Δήμου τα οποία, με πολύ κόπο συγκεντρώθηκαν και κληρονόμησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
---------------------------------------------------
 ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ
---------------------------------------------------

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ:

Εάν υπήρχε έστω και η στοιχειώδης μορφωτική παιδεία, έστω σε κάποιον από τους μονοκομματικούς θιασώτες της σελίδας της δημοτικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα παρατηρούσε ότι το άρθρο που αναδημοσίευσε η σελίδα μας, προέρχεται από την έγκριτη Capital, υπογεγραμμένο από τον εξαίρετο δημοσιογράφο Γιάννη Παντελάκη.

Ο συγγραφέας αναφέρεται σε μια πραγματικότητα και ένα κοινωνικό φαινόμενο που αφορά κάποιο νησί όπου πέρασε τις διακοπές του Πάσχα.

Η τυφλότης όμως των "απολιθωμάτων" του πρόσφατου παρελθόντος, τους εμποδίζει να διακρίνουν καθαρά διότι συνηθισμένοι στους ψιθυρισμούς, στις εύκολες λύσεις του καφενείου, στις εύκολες κατηγορίες αλλά και στην τάση να δραματοποιούν και να μετατρέπουν σε παραμύθι για ηλιθίους κάθε τι που νομίζουν ότι θα τους βγάλει από την λάσπη, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει και έχουν κολλήσει οι ίδιοι μέσα.....

Σε κάθε ευκαιρία και χωρίς αιτία τρίβουν την κοιλιά τους και αντί του συνήθους αερισμού ...., μιλάνε η γράφουνε ότι παρήγαγαν.......

Εδώ και 2 μήνες ο Δήμος δημοπρατεί κάθε εβδομάδα έργα... 
Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχαν γίνει τόσες πολλές δημοπρασίες... 
Ο προϋπολογισμός υλοποιείται ταχύτατα και κανένας άλλος Δήμος στην ΠΕ Νήσων δεν κάνει τόσες πολλές δημοπρασίες.

Αυτή την φορά η τουριστική περίοδος άνοιξε το τέλος Απριλίου και είναι πρώτη φορά που το Πάσχα το νησί ένοιωσε πως αρχίζει να γίνεται δημοφιλής προορισμός.....

Τα υπόλοιπα είναι απλά μπουρδολογίες για τον στενό κύκλο και τα παλαμάκια των εξακολουθούντων χειροκροτητών. 

Μήπως είναι ψέμματα ;;;;  

Ξαναδιαβάστε αγαπητοί το δημοσίευμα και θα καταλάβετε ότι ο φίλτατος Γιάννης Παντελάκης δεν αναφέρεται στο νησί μας αλλά σε κάποιο άλλο ελληνικό νησί. 

Και εάν οι γνώσεις σας περιορίζονται μόνο σε κομματικά μαθήματα καλό θα ήταν να κάνετε μερικά συμπληρωματικά γυμνασιακά η λυκειακά μαθήματα μπας και μάθετε τουλάχιστον να διαβάζετε σωστά......

Αυτά τα ολίγα για να αντιλαμβάνονται και οι Τσιριγώτες το μεγάλο "βάθος" των γνώσεων σας και το πως εκλαμβάνατε τα θέματα όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν......

Περαστικά σας και κάποτε θα καταλάβετε τι σημαίνει "Αληθινή Ανάσταση", τουλάχιστον του πνεύματος........
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------- 

Υ.Γ. Εάν ντρέπεστε να αναφερθείτε ονομαστικά στα "Κυθηραϊκά Νέα" δεν πειράζει, εμείς καταλαβαίνουμε απόλυτα ......τα " κόμπλεξ" σας !!!!!