Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

«Η κατάσταση μοιάζει με καταρρέον μέτωπο, με μερικούς ακόμη μαχόμενους φαντάρους. Οι στρατηγοί την «έκαναν» για Πάσχα»

Συγκλονίζει το περιεχόμενο ανοιχτής επιστολής ενός γιατρού στο Αργοστόλι που απευθύνεται στους πολίτες οι οποίοι χρειάζονται περίθαλψη μέσα στις γιορτές…

Το κείμενο έχει τοιχοκολληθεί σε πολλά σημεία του Νοσοκομείου Αργοστολίου από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και αποτυπώνει την απόγνωση και την απελπισία ενός γιατρού- ήρωα του ΕΣΥ που προσπαθεί φιλότιμα να βοηθήσει τους ασθενείς του συγκρίνοντας εαυτόν, με τους τελευταίους μαχόμενους φαντάρους...

Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε:

Σημαντική ενημέρωση όλων των πολιτών που θα απευθυνθούν σήμερα στο Νοσοκομείο.

Σήμερα δεν υπάρχει εφημερεύων Παθολόνος για τα επείνοντα Παθολογικά περιστατικά και την Παθολογική Κλινική. Οι γιατροί του Νοσοκομείου εδώ και μήνες εκπέμπουν κραυγή αγωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις (Υπουργείο υγείας, βουλευτή. Δήμο, Περιφέρεια) για το επερχόμενο κακό (έλλειψη ιατρικού προσωπικού). Εφαρμόσιμη λύση δεν δόθηκε από κανένα.

Ο γιατρός που θα βρείτε σήμερα να εξυπηρετεί τα επείγοντα Παθολογικά περιστατικά και την Παθολογική Κλινική το κάνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και μόνον αφού:

1. Είναι Νεφρολόγος και όχι Παθολόγος

2. Εφημερεύει για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που λειτουργεί σήμερα κανονικά και προσφέρει θεραπεία σε 18 ασθενείς, ώστε καλύπτει δύο τμήματα, πού είναι πανελλήνια νοσοκομειακή πρωτοτυπία

3. Δεν προβλέπεται από καμιά διαδικασία, ούτε αποτελεί οδηγία από κανένα αρμόδιο φορέα, αλλά προκύπτει μόνο από την κατανόηση ότι όσοι ασθενείς έρθουν σήμερα στο Νοσοκομείο περιμένουν να βρούν ένα γιατρό πού να μπορεί να βοηθήσει, κατά την γενική ιατρική του κρίση, ακόμη και χωρίς αρμοδιότητα, αφού δεν διατίθεται αρμόδιος ειδικός Παθολόγος.

Η κατάσταση μοιάζει με καταρρέον μέτωπο μάχης, με μερικούς ζωντανούς ακόμη μαχόμενους φαντάρους. Οι στρατηγοί την… έκαναν για Πάσχα.

Ζητάω την κατανόησή σας και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω, συν Θεώ, του οποίου όλοι ζητάμε συνειδητά τη βοήθεια.

Ευάγγελος Γ ιαννάτος

Νεφρολόγος, Διευθυντής Μονάδος Τεχνητού Νεφρού

Εθελοντικά εφημερεύων για τα Επείγοντα Παθολογικά και την Παθολογική Κλινική
--------------------------------------
Πηγή:  ionianpress.gr
--------------------------------------