Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τέλη Ιουνίου τα ν/σ για "κινητικότητα" στο Δημόσιο και «Καλλικράτη»

10 περίπου νομοσχέδια ετοιμάζεται να καταθέσει η Κυβέρνηση, μέσα στους Θερινούς μήνες, με τα κυριότερα εξ' αυτών να αφορούν σε καθημερινότητα του πολίτη, παραγωγική ανασυγκρότηση και διοικητική μεταρρύθμιση. 

Αναφορικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση, μέχρι το τέλος Ιουνίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, πρόκειται να καταθέσει νομοσχέδιο, που θα ρυθμίζει διατάξεις για την "κινητικότητα" των δημοσίων υπαλλήλων.

  
Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ετοιμάζει νομοσχέδιο - "σκούπα", που θα αφορά τον ευρύτερο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης.
Κι αυτό, αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, με μία από τις σημαντικότερες προβλέψεις του, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον «Νέο Καλλικράτη», που θα διορθώσει τα τρωτά τους έως σήμερα εφαρμοζόμενου «Καλλικράτη».

Όσον αφορά τα λοιπά Νομοσχέδια, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Αυγή», αυτά αναφέρονται σε: Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, Πρωτοβάθμια Φροντίδα, Καταπολέμηση Λαθρεμπορίου Καπνικών Προϊόντων, Δημόσιες Συμβάσεις, Αδήλωτες Καταθέσεις, Ηλεκτρονικές Συναλλαγές και τέλος στην Εκπαίδευση.
--------------------------------
Πηγή:   epoli.gr
--------------------------------