Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Arch Νομικές Ενέργειες για το Παυλοπέτρι & παρουσίαση στη Ν. Υόρκη

Το 'πε και το 'κανε η Arch International, η διεθνής οργάνωση η οποία ασχολείται με την προστασία των πολιτισμικών μνημείων: μετά την επιτυχημένη της προσπάθεια για την ένταξη του Παυλοπετρίου στα "50 Απειλούμενα Μνημεία του Πλανήτη" από το Διεθνές Παρατηρητήριο Μνημείων, προχωρεί και σε δύο σημαντικές νομικές ενέργειες σε διεθνές επίπεδο, για την προστασία αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού μνημείου της Λακωνίας: 


α) προχωρεί σε καταγγελία στον ΟΗΕ

β) προχωρεί σε αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η παρουσίαση των δύο αυτών νομικών ενεργειών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Μαϊου 2016, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεν του ξενοδοχείου "Limira Mare", στη Νεάπολη.

Στην εκδήλωση θα παραστεί η κ. Sophia Schultz, Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων της ARCH International από την Ουάσιγκτον D.C. των ΗΠΑ, που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας μικρού μήκους (διάρκειας 25 λεπτών) στα ελληνικά, για την ανάδειξη της περιοχής των Βατίκων.

Όπως σημειώνει στην πρόσκληση που μας απευθύνει η κ. Barbara Euser, Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Arch (Greek Chapter of ARCH International), "σκοπός μας είναι να έχουμε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση".

Εξαιρετική η παρουσίαση στη Νέα Υόρκη για το Παυλοπέτρι:


Aγαπητοί φίλοι

Την Τετάρτη, 25 Μαϊου 2016, στις 0730μ.μ. το απόγευμα , διοργανώνουμε στο ξενοδοχείο Limera Mare στην Νεάπολη, ενημερωτική συνάντηση . Το πρόγραμμα της συνάντησης παρουσιάζεται παρακάτω.

Στην συνάντηση θα παραστεί η Κυρία Sophia Schultz, Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων της ARCH International από την Ουάσιγκτον D.C. των ΗΠΑ, που επισκέπτεται την Ελλάδα .

Θα γίνει παρουσίαση των δύο νομικών  ενεργειών που προγραμματίζει η ARCH .
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2015 , είχα αναφέρει ότι δικηγόρος από το Λονδίνο ανέλαβε εθελοντικά την προετοιμασία και σύνταξη νομικών κειμένων για κινήσεις που μπορεί να αναλάβει η ARCH έτσι ώστε το Παυλοπέτρι να προστατευτεί σε διεθνές επίπεδο.

Οι περιλήψεις των νομικών αυτών κειμένων στα Αγγλικά επισυνάπτονται στην πρόσκληση ενώ  η Ελληνική μετάφραση των  περιλήψεων θα είναι διαθέσιμη κατά την διάρκεια της συνάντησης .

Όσοι επιθυμούν μπορούν να υπογράψουν τα δύο αυτά κείμενα  δηλαδή
α) την Καταγγελία στον ΟΗΕ και
β) την Αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θα ακολουθήσει  προβολή ταινίας μικρού μήκους ( διάρκειας 25 λεπτών ) –στα Ελληνικά- για την  ανάδειξη της περιοχής μας.

Σκοπός μας είναι να έχουμε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση. Σας περιμένουμε.

Με εκτίμηση,
Βarbara

Barbara Euser
Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της ARCH
www.archinternational.org
pavlopetri.org
Σελίδα του Ελληνικού Παραρτήματος της ARCH στο facebook.
              
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑRCH THN   TETΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2016, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LIMERA MARE, ΣΤΙΣ 07.30μ.μ.

07.30 μ.μ. Εισαγωγή  από την Barbara Εuser ( μετάφραση στα Ελληνικά : Δημήτρης Δελακοβίας)
07.40 μ.μ. Παρουσίαση από την Sophia Schultz, Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων για την ARCH International
07.50μ.μ. Παρουσίαση της Αναφοράς προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Καταγγελίας στον ΟΗΕ από την Barbara Euser ( μετάφραση Δημήτρης Δελακοβίας).
08.20 μ.μ. Προβολή της Ελληνικής ταινίας μικρού μήκους με τίτλο Άκρα Μαλέα διάρκειας 25 λεπτών.
9.00 μ.μ. Συζήτηση/Ερωτήσεις και Απαντήσεις.
………………………………………………………ΤΕΛΟΣ…ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ