Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

2 Μαίου Παγκόσμια Ημέρα των Blogger

Η Διεθνής Ημέρα των Weblogger εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Μαΐου και φέρνει μαζί τους Χρονικογράφους του Ίντερνετ (Weblogger), σε ανάμνηση της πρώτης εμφάνισής τους στο Διαδίκτυο, στις 2 Μαΐου 1993.

Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Στην στρατόσφαιρα της  μπλογκόσφαιρας κινούνται άπειροι δορυφόροι, άλλοι έγκυροι, άλλοι στοχευμένοι, άλλοι αγράμματοι, άλλοι ενθουσιώδεις και άλλοι με τα αρχικό μεράκι του 93 αφιερωμένοι στην αλήθεια που είναι ο μόνος Θεός που πιστεύουν.


Όταν ξεκίνησε το blogging ήταν απλά μια προσωπική ικανοποίηση και ένα μεράκι για εξωτερίκευση κάποιων προσωπικών απόψεων και σκέψεων, που δεν ήταν δυνατον να γίνουν δεκτές σε μεγάλες σελίδες η σε μεγάλα φόρουμ της εποχής, σκοντάφτοντας στην συνηθισμένη εθελοτυφλία των αμέτρητων ημιμαθών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο την εποχή εκείνη.

Δυστυχώς, τα "σκουπίδια" αλλά και κάποιοι που βρήκαν την κύρια μπλογκόσφαιρα σαν την νέα δίοδο προβολης τους και διαφήμισης των σκοτεινών τους  επιδιώξεων και συμφερόντων, κατέκλεισαν και αυτό τον χώρο, εξορίζοντας στην εξωτερική της περίμετρο τα εναπομείνοντα αγνά και πραγματικά αρχικά μπλόγκς.

Απλά όλοι θα πρέπει να θυμούνται ότι τα αγνά υλικά δεν πολεμιούνται εύκολα γιατί δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν αλλά και τίποτε να χάσουν, διότι απλά η δημιουργία και η διατήρηση τους δεν στηρίχθηκε ποτέ σε κανένα συμφέρον χρηματικό, πολιτικό η ταξιακό... παρά μόνο στο μεράκι και την ποιότητα της γραφής, της σκέψης και της γνώσης..........
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------