Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Επιλεκτικά το "Άγιο Φως" στην Ελληνική Επικράτεια

Για μια ακόμη χρονιά η Κυβέρνηση επέλεξε η μεταφορά και διανομή του Αγίου Φωτός να γίνει επιλεκτικά και πλειοδοτικά σε περιοχές και νησιά μεγάλης πληθυσμιακής κάλυψης αλλά και συγκέντρωσης υψηλών επισκεπτών.

Οι μονοπωλιακές πια αερογραμμές, Aegean-Ο.Α., παρά τις υπέρογκες επιδοτήσεις που λαμβάνουν, και αποτελούν και αντικείμενο διένεξης μεταξύ κυβέρνησης-θεσμών, αγνοούν τις επιδοτούμενες γραμμές από τους μακρινούς προορισμούς και τη συνοχή του αρμόδιου υπουργείου, συναινούν στην ταυτοποίηση των αγόνων προορισμών ως μη εχόντων δικαίωμα στην παραλαβή του Αγίου Φωτός.

Εφέτος, όπως και περίσυ, παρόλο που αρκετοί Δήμαρχοι είχαν πετύχει να γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός από κάποιες μικρές ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες, εντελώς δωρεάν σαν προσφορά των εταιρειών, παρενέβη έτερος κρατικός φορέας, η Υ.Π.Α. και ...ανεκάλυψε ότι οι άνεμοι των 4-5 μπωφόρ είναι απαγορευτικοί για τα μικρά αεροπλάνα που επρόκειτο να μεταφέρουν το Άγιο Φως στις απομεμακρυσμένες αυτές περιοχές.

Είναι για γέλια και για κλάμματα ο "Θίασος" αυτός μαζί με τους διορισθέντες διοικούντες, που από φανατικοί πολέμιοι των μονοπωλίων έχουν μετατραπεί σε πιστούς εκτελεστές των εντολών τους......

Είναι δε ακόμη πιο αστείο και παράξενο το ότι την στιγμή που η διοίκηση της Υ.Π.Α. αρνείτο να δώσει την άδεια μεταφοράς του Αγίου Φωτός στα Κύθηρα "λόγω ισχυρών ανέμων", την ίδια στιγμή ελικόπτερο προσγειωνόταν και έπαιρνε τον "αρχιστράτηγο" Καμένο που κάνει διακοπές στην Ύδρα  να το μεταφέρει στην Αθήνα για να παραστεί στην υποδοχή του Αγίου Φωτός με την "Μεγάλη Στολή" και κατόπιν να περιμένει να το μεταφέρει πάλι πίσω στην Ύδρα, για να συνεχίσει τον Πασχαλινό του νιρβάνα...

Ήτοι τα αεροπλάνα άλλων εταιρείων εκτός Aegean-Ο.Α, απαγορεύονται λόγω ισχυρών ανέμων 4-5 μπωφόρ, αλλά ..τα ελικόπτερα επιτρέπονται για τους "Αρχόντους"  ...... {Ποιά Άμστελ ;;;;;;.......}

Το "Άγιο Φως" είναι μέσα σε κάθε πιστό είτε προέρχεται από ένα απλό καντήλι ενός ξωκλησιού είτε από τους Ιερούς τόπους. Το "Άγιο Φως" δεν είναι ούτε κομματικό ούτε ταξιακό απόκτημα αυτό θα πρέπει να το γνωρίσουν και να το αντιληφθούν όλα τα είδη ανεγκέφαλών σαλτιμπάγκων που κατά καιρούς στρώνουν τα οπίσθια τους σε διάφορες υψηλές καρέκλες που όμως πολύ γρήγορα μένουν χωρίς ποδάρια.

Όσον αφορά το Άγιο Φως για τα Κύθηρα, θα μεταφερθεί με το νεοπαοκτηθέν ταχύπλοο του λιμενικού από την Νεάπολη αύριο ανήμερα Πάσχα στο νησί μας.
Η μεταφορά επετεύχθη κατόπιν ενεργειών και αιτήματος του Δημάρχου κ. Σ. Χαρχαλάκη και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί άμεσα, πλην όμως η άφιξη του στην Νεάπολη έχει καθυστερήσει υπερβολικά λόγω της καθυστέρησης άφιξης του στην Αθήνα και του αναγκαίου τελετουργικού παραλαβής του και διανομής του και είναι γνωστό ότι ήδη σε αρκετές ενορίες του νησιού μας έχει ξεκινήσει η ακολουθία της Αναστάσεως.

Ας κρατήσουμε μέσα μας το θείο μήνυμα της Ανάστασης  και ας αφήσουμε την ελπίδα να απλωθεί μέσα μας για μια ακόμα φορά.....

Καλή Ανάσταση συντοπίτες και συντοπίτισσες...
------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------