Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Απάντηση - σχόλιο σε Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων (11-3-2016)

Απάντηση σε Δ.Τ του Δήμου Κυθήρων για το Μυλοπόταμο.

Σχολιάζοντας το  Δελτίο Τύπου του Δήμου Κυθήρων για την επίσκεψη της Δημοτικής Αρχής στο Τ.Δ Μυλοποτάμου, δυστυχώς μιλούν οι αριθμοί. Από τα 7.000.000€ του προϋπολογισμού του 2016 διατέθηκαν για το Μυλοπόταμο, τον πρώτο ίσως τουριστικό προορισμό του νησιού, 20.000€. Ανάλογο ήταν το ποσό και στον προϋπολογισμό του 2015. Προφανώς είναι ικανοποιημένοι από την κατάσταση του οδικού δικτύου, κυρίως της Κάτω Χώρας, ή την κατάσταση των πολλών αξιοθέατων του χωριού ( Καμάρι, ρεματιά με νερόμυλους, καταρράχτης κλπ).


Είναι νομίζω κατάντια οι τουαλέττες του Λιμνιώνα (ανοικτές ή κλειστές) να αποτελούν αντικείμενο ενός Δ.Τ του Δήμου. Θα παραμείνουν λέει κλειστές, γιατί δε θα είναι καθαρές. Πώς αλήθεια το προεξοφλεί αυτό ο Δήμαρχος;

Δυστυχώς, είναι δύσκολο να καταλάβει ότι με κλειστές τουαλέττες ο Λιμνιώνας θα γεμίσει  χαρτιά υγείας και ακαθαρσίες, όπως συνέβαινε πριν αυτές κτισθούν.

Είναι ασέβεια προς τους Μυλοποταμίτες κατοίκους Αυστραλίας, που χρηματοδότησαν την κατασκευή τους, υποκινούμενοι φυσικά από την αγάπη για το Λιμνιώνα (καθαρό).

Είναι φανερό, ότι αυτό επιβλήθηκε από συγκεκριμένο επιχειρηματικό συμφέρον, που τις έκλεισε, για τους δικούς του λόγους.

Την βραδιά της υπόψη επίσκεψης στο καφενείο και κατά τη διάρκεια συζήτησης ακούστηκαν απειλητικές κραυγές όπως « το μαγαζί έχει άδεια» και να σταματήσω να λέω ότι δεν έχει (ουδέποτε λέχθηκε αυτό από μένα). Αυτό που έλεγα ήταν ότι ο Δήμος διαχρονικά δεν έχει τηρήσει τα προβλεπόμενα για τη μίσθωσή του.

Επειδή αυτό έγινε δημοσίως , είμαι υποχρεωμένος να υπερασπισθώ τον εαυτό μου (απεχθάνομαι τη συκοφαντία). Γι αυτό ζητώ από το Δήμο Κυθήρων, όπως άλλωστε μου υποδείχθηκε από το Δήμαρχο, να δημοσιεύσει την άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου μαγαζιού, αναλυτικά στοιχεία μίσθωσης (διαδικασία , διάρκεια μίσθωσης, ύψος μισθώματος, κωδικός κατάθεσης μισθώματος κλπ) καθώς και αν πληρούνται οι προβλεπόμενες για τα ΚΥΕ διατάξεις.

Η παραποίηση εκ μέρους της ηγεσίας του Δήμου λόγων και ενεργειών, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία παρεξηγήσεων μεταξύ των κατοίκων, αποτελεί κατά τη γνώμη μου αισχίστη πράξη.

Η αυταρχικότητα του Δημάρχου, η επιλεκτική εφαρμογή της νομιμότητας, που πολλάκις επικαλείται, και η ανικανότητά τους όχι μόνο να επιλύουν απλά προβλήματα αλλά να τα περιπλέκουν με έχουν απογοητεύσει - εξοργήσει και μου δίνουν το δικαίωμα, παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Δρ Σόιμπλε, να πω, λυπάμαι τους Τσιριγώτες για την επιλογή τους  (μου).-

                                                                             Δημήτρης Ζερβός
                                                                       Συνταξ. Ανωτ. Υπαλ. ΟΤΕ
                                                               Μόνιμος κάτοικος Μυλοποτάμου