Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση στο δημοσίευμα "Λαός της Ελλάδας αναζητά έναν Ηγέτη …Υπάρχει κανένας;"

Αυτό που προφανώς θέλει να μας πει ο "κύριος βετεράνος", αναζητώντας έναν ηγέτη, είναι να κοιτάξουμε προς τα δεξιά. Πολύ δεξιά. Μα πάρα πολύ δεξιά. Έναν Μιχαλολιάκο ίσως με την Χρυσή Αυγή του και τα τάγματα εφόδου.

Δηλαδή πόσο περισσότερο μπορεί ένα άρθρο να είναι μισογύνικο, σοβινιστικό, ρατσιστικό και κατάπτυστο; Μπορώ να σκεφτώ και άλλες λέξεις για να ταιριάξω στον "κύριο" που έγραψε το άρθρο αυτό, αλλά μάλλον θα με "κόψει" η λογοκρισία.



Και όλα αυτά που αναφέρω δεν είναι απλώς γιατί ο "κύριος" αυτός είχε το "θάρρος" να εκφράσει την άποψή του, αλλά γιατί είχε το θράσος να προσβάλει, να βρίσει, και να προκαλέσει μένος ενάντια συγκεκριμένων ομάδων.

Δεν θα αναφερθώ περισσότερο στο "κύριο" αυτόν, απλά θα υπενθυμίσω ότι εκτός από τους νόμους (4285/2014. Καταπολέμηση ρατσισμού και ξενοφοβίας) υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να γίνει αντιληπτό το παραστράτημα του.

Αντιγράφοντας ένα χιουμοριστικό (προφανώς) κείμενο από τον blog του πιτσιρίκου (από το 2011) ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την γελοιότητα των γραπτών του:

"Μετά τη χρεοκοπία της χώρας και την προσκυνημένη στάση του ελληνικού λαού, οι εργάτες από την Ελλάδα θεωρούνται περιζήτητοι, επειδή όλοι έχουν αντιληφθεί πια πως οι Έλληνες είναι φτηνοί και δουλοπρεπείς, οπότε είναι οι ιδανικοί για σφαλιάρες και χαμαλίκια.
 
Λόγω της χρεοκοπίας της χώρας, οι Ελληνίδες θεωρούνται αυτήν την εποχή οι καλύτερες πουτάνες του κόσμου – θεωρούνται γεννημένες πουτάνες.
 
Δεν θα πρέπει να ενοχλούνται οι Ελληνίδες από το γεγονός ότι οι ξένοι τις θεωρούν καραπουτανάρες – αυτό ακριβώς πίστευαν και οι Ελληνίδες για τις Ρωσίδες που ήρθαν στη χώρα μας, αμέσως μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης."
--------------------------------------
Γιώργος Καλοβυρνάς
--------------------------------------