Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό και από Πειραιά για Σαλαμίνα εκτελούνται πάντως κανονικά.


Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στο μεταξύ, βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα στα ηπειρωτικά, ενώ νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, φαινόμενα που σταδιακά θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 10 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 11 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 5 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις, αλλά από το απόγευμα και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια και ψύχρα τις πρωινές ώρες, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση.
----------------------
Πηγή:  ΑΜΠΕ
----------------------