Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Φόβοι για νέα επεισόδια στην Κω: Οι κάτοικοι άναψαν φωτιές

Εκτός ελέγχου για δεύτερη ημέρα κινδυνεύει να βρεθεί η κατάσταση στην Κω με εξαγριωμένους κατοίκους να αντιδρούν στη δημιουργία hot spots για τη φιλοξενία των προσφύγων. Χθες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με συμλοκές μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων ενώ σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το vimatisko.gr, πολλοί κάτοικοι του Πυλίου βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο (στην Λίμνη).



Οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο προς το στρατόπεδο, ενώ αρκετοί μαζεύονται και στον Λινοπότη!

Όπως μετέφερε η Κατερίνα Φιλοπούλου, δημοσιογράφος στο “Βήμα της Κω”, στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Πυλίου, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο, έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιείται και στον Λινοπότη.

Ήδη, από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες στο στρατόπεδο για την κατασκευή του hot spot, από τα συνεργεία του στρατού που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, χαρακτήρισε ακραία στοιχεία όλα αυτούς που αντιδρούν. Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να γίνουν σοβαρότερα επεισόδια και γι' αυτό ενισχύονται και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές



















----------------------------------
Πηγή:  Ημερησία 
----------------------------------