Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Υπόθεση υπεξαίρεσης στην Αναπτυξιακή του Δήμου Πατρέων

Το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πατρών, στη συνεδρίασή του, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, συζήτησε το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με πρώην συμβασιούχο της εταιρείας, η οποία - σύμφωνα με διαπίστωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΔΕΠ - υπεξαιρούσε χρηματικά ποσά για πολλά χρόνια, κάνοντας κατάχρηση.

Η εν λόγω συμβασιούχος εργάζονταν στην ΑΔΕΠ Α.Ε., με σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών η οποία και έχει λήξει. 


Το Δ.Σ., ομόφωνα ενέκρινε την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΔΕΠ, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, κατόπιν εντολής του Δημάρχου, την περασμένη Πέμπτη.
Αποφάσισε επίσης, να συνεχιστεί και να φθάσει σε βάθος χρόνου η εσωτερική έρευνα, που με εντολή του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ήδη διενεργείται, για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

«Ο Δήμαρχος δε δέχεται "μύγα στο σπαθί" του σε θέματα διαφάνειας και πράξεις όμοιες μ' αυτή απ' όπου κι αν προέρχονται», τόνισε χαρακτηριστικά στο epoli.gr στενός συνεργάτης του Δημάρχου για την υπόθεση.

Η Διοίκηση της ΑΔΕΠ, από την ανάληψη των καθηκόντων της, προχώρησε σε μία σειρά ελέγχων και εφαρμογή νέων διαδικασιών – ελεγκτικών επαληθεύσεων στη διαχείριση των οικονομικών της εταιρείας και με το κλείσιμο του φορολογικού έτους 2015 είχε ζητήσει το κλείσιμο κάθε λογιστικής εκκρεμότητας, ώστε να υπάρχει όχι μόνο απόλυτη διαφάνεια, αλλά και σαφής εικόνα σε όλο το εύρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Η εφαρμογή των νέων διαδικασιών και ελεγκτικών επαληθεύσεων, οδήγησε στην ομολογία της ανωτέρω για τις πράξεις της. 

«Το Δ.Σ. της ΑΔΕΠ, διαβεβαιώνει το λαό της Πάτρας ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιστραφούν τα χρήματα και να αποκλεισθεί στο μέλλον κάθε πιθανότητα για ανάλογες παράνομες πράξεις.

Θα συνεχίσει την προσπάθεια αναδιοργάνωσής της, με στόχο να ανταποκριθεί τη νέα περίοδο στην υλοποίηση προγραμμάτων, που θα έχουν επωφελή αποτελέσματα για την πόλη και το λαό της», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων. 
--------------------------
Πηγή:  epoli.gr
--------------------------