Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Έκτακτο - ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Το μεσημέρι της Πέμπτης  7/1/2016  εντοπίστηκε  81ενάχρονος  άντρας, σε πηγάδι στη θέση Βάνη πλησίον του χωριού  Αρωνιάδικα απ' όπου καταγόταν ο άτυχος άντρας.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις του Π.Κ.Κυθήρων με δύο οχήματα και 4 άντρες με επικεφαλής της επιχείρησης τον Προιστάμενο Πυραγό Λάζαρο Κωνσταντίνου.

Στο σημείο της επιχείρησης συνέδραμαν μέλη της  Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος Κυθήρων, και άντρες της Αστυνομίας. 


Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης για την ανάσυρση της σωρού του άτυχου  ηλικιωμένου.

Με την βοήθεια ιδιώτη ο οποίος διέθεσε εσκαφέα έγινε διαπλάτυνση του στομίου του πηγαδιού για να διευκολυνθεί η τοποθέτηση  τρίποδα διάσωσης της Πυροσβετικής.

Στη συνέχεια πυροσβέστης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου  κατέβηκε με ιμάντες στο κενό εντός του πηγαδιού.

Πραγματικά σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αφού το πηγάδι λόγω εποχής είχε αρκετό νερό, κατάφερε να πλησιάσει την σωρό και με την βοήθεια αρπαγίου  ανέσυρε από τον πυθμένα του πηγαδιού την σωρό και δένοντας με σχοινί  την ανέσυρε στην επιφάνεια.


Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πολύ πιθανόν να πρόκειται για αυτοκτονία.

Η σωρός του άτυχου ηλικιωμένου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο  στο Νοσοκομείο Κυθήρων και εν συνεχεία θα ακολουθήσει διαδικασία μεταφοράς στην Αθήνα για την διενέργεια νεκροψίας για να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το να είσαι πυροσβέστης, η εθελοντής διασώστης, η να ανήκεις σε σώμα ασφαλείας, ξεπερνά το επάγγελμα και προσφέρεις λειτούργημα. 


Η συνεισφορά τους στην κοινωνία είναι πολύ σημαντική και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  σε όλους για την άριστη συνεργασία τους για την  εκπαίδευσή τους, που εννοείται ότι διακατέχεται από θάρρος,  ικανότητα αντίληψης του χώρου, διοικητικές ικανότητες, καλή φυσική κατάσταση, άριστη  σωματική και ψυχική υγεία και κοινωνική ευαισθησία.

Η σελίδα μας εκφράζει τα βαθειά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
-------------------------
Πηγή:  AdelinFM
-------------------------