Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 11/1/2016 -Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα


Μακράς διαρκείας συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. 
Ο κ. Δήμαρχος μαζί με τους πλοιοκτήτες του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ κ. Πολυχρόνη Τουρλομούση και κ. Γεώργιο Τσαϊλά έθεσαν στον κ. Υπουργό το ζήτημα της έγκρισης της μειωμένης σύνθεσης προσωπικού στο εν λόγω πλοίο, το οποίο εξυπηρετεί χωρίς διακοπή τη γραμμή Νεάπολη - Κύθηρα χωρίς να επιδοτείται. 


Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή το αίτημα καθώς και τα επιχειρήματα του Δημάρχου και των πλοιοκτητών και παρέπεμψε το θέμα στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Θεοτοκά, για περαιτέρω εξέταση εντός της εβδομάδας. 
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους, επεξεργάζεται μια σειρά προτάσεων για τις νέες επιδοτούμενες δρομολογιακές γραμμές που θα ισχύσουν μετά τον Οκτώβριο του 2016. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής καθώς και στην τρέχουσα δημοσιονομική συγκυρία. 
Ο κ. Δήμαρχος έθεσε μεταξύ άλλων και το μείζον θέμα της λήξης των συμβάσεων των αγόνων αεροπορικών γραμμών και ζήτησε να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα καθώς άπτεται της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και της τουριστικής ανάπτυξης των νησιών μας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στην εξάμηνη παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων μέχρι να επαναπροκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός. 
Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το μείζον ζήτημα του παράνομου αγκυροβολίου βορείως των Κυθήρων, για το οποίο ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε την πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής για πλήρη και άνευ όρων και αστερίσκων εφαρμογή της Νομοθεσίας και αυστηρό έλεγχο κάθε έκνομης δραστηριότητας στην περιοχή, με επιβολή των ποινών που προβλέπονται
Επί του ζητήματος αυτού ο κ. Δρίτσας ενημέρωσε ότι θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε διαβούλευση στο Υπουργείο Ναυτιλίας
Επισημαίνεται ότι η προσφάτως δημοσιευθείσα έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ καταλήγει σε εξαιρετικά δυσμενή συμπεράσματα για τον βυθό του Όρμου Βατίκων (καταστροφή των προστατευόμενων Λιβαδιών Ποσειδωνίας, εμφάνιση αλλοχθόνων ειδών κ.λπ.) από την ανεξέλεγκτη αγκυροβολία των πλοίων και τη σύρση των καδενών, συμπεράσματα που ανάγονται σε κατάφωρη παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό μια σειρά αιτημάτων του Δήμου προς διάφορα Υπουργεία, ζητώντας και τη δική του παρέμβαση για θέματα που αφορούν τα Κύθηρα και τα οποία ο κ. Δρίτσας γνωρίζει εις βάθος. 
--------------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------------