Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το δηλητήριο της μέλισσας και τα προϊόντα κυψέλης» από το Κέντρο Μελισσοκομίας ΠΑΣΕΓΕΣ και το Μελισσοκομικό Σύλλογο Αχαρνών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στο Δημαρχείο Αχαρνών ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Καταγραφή της ευαισθητοποίησης και της αλλεργίας του δηλητηρίου της μέλισσας στους Έλληνες μελισσοκόμους. Τα άλλα προϊόντα κυψέλης και οι προοπτικές τους», από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Αχαρνών «Αγία Τριάδα Πάρνηθος» και το Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής -ΠΑΣΕΓΕΣ
 
Επιλέχθηκε η παρουσίαση του δηλητηρίου της μέλισσας γιατί το θέμα αυτό αφορά άμεσα την υγεία του μελισσοκόμου, αφού αλλεργία στο δηλητήριο μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη και μετά από χρόνια τσιμπημάτων. Επίσης τα άλλα προϊόντα της κυψέλης αποτελούν προϊόντα με προστιθέμενη αξία και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον από οικονομική και εμπορική άποψη και μπορεί να αποτελέσουν σημαντική συμπληρωματική πηγή εισοδήματος των μελισσοκόμων.


Η κυρία Χλίβα Αικατερίνη, αλλεργιολόγος του ΠΓΝ «Αττικόν», παρουσίασε το θέμα: «Αλλεργία στο δηλητήριο της μέλισσας. Μηχανισμοί και αντιμετώπιση». Ενημέρωσε επίσης τους μελισσοκόμους για τα αποτελέσματα έρευνας για την ευαισθητοποίηση και την αλλεργία του δηλητηρίου της μέλισσας στους Έλληνες μελισσοκόμους και ειδικά στους μελισσοκόμους του συλλόγου που συμμετείχαν στην έρευνα.

Η κυρία Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη, γεωπόνος του Μελισσοκομικού Κέντρου Αττικής – ΠΑΣΕΓΕΣ, ενημέρωσε τους μελισσοκόμους του συλλόγου για τα «άλλα προϊόντα κυψέλης» (βασιλικός πολτός, πρόπολη, γύρη, κερί, δηλητήριο) και τις προοπτικές τους.
--------------------------------
Πηγή:  paseges.gr
--------------------------------