Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Λυπηρές οι απόψεις του κ. Πρωτοψάλτη........

Στο δημοσίευμα στην σελίδα του AdelinFM με τον τίτλο  "ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Έχουμε προσπαθήσει επανειλημμένα να προσγειώσουμε τον κ. Χαρχαλάκη", ο κ. Χαρχαλάκης απαντά ως εξής:


Λυπηρές οι απόψεις του κ. Πρωτοψάλτη όπως πάντα. Φυσικά εμάς ΔΕΝ μας επηρεάζουν. 
Δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας για κανένα από τα μεγάλα προβλήματα που μας άφησε και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για αλαζονεία διαρκώς. 

Δεν αντιλαμβάνεται ότι χρέος ενός Δημάρχου ΔΕΝ είναι να λουφάζει και να περιχαρακώνεται αλλά να τοποθετείται δημόσια και με σθένος και θάρρος σε κάθε θέμα που αφορά άμεσα ή έμμεσα το Δήμο του. 

Για τον κ. Πρωτοψάλτη θα έπρεπε να ασχολούμεθα μόνο με ασφάλτους όπως έκανε εκείνος. 

Ο κόσμος επικροτεί την εξωστρέφεια και το δυναμισμό του Δήμου μας είτε αυτό αρέσει στον κ. Πρωτοψάλτη είτε όχι, είτε μπορεί να το αντιληφθεί είτε όχι. 

Εξωστρέφεια ως απάντηση στην εσωστρέφεια που παραλάβαμε, δυναμισμός ως απάντηση στην περιχαράκωση, δημόσια τοποθέτηση για όλα ως απάντηση στην σιωπή 8 συναπτών ετών. Τα δημόσια πρόσωπα όπως οι Δήμαρχοι έχουν ΧΡΕΟΣ να τοποθετούνται δημόσια, αυτό δεν το ξέρει ο κ. Πρωτοψάλτης;; 

Να μας πει λοιπόν σε τί θέμα αναφέρεται. Μήπως στις δυναμικές μας ενέργειες για το αγκυροβόλιο που έχουν τεράστια απήχηση σε όλη τη Λακωνία (πλην φυσικά των γνωστών ελαχίστων εξαιρέσεων);; 

Αλήθεια, εκείνος όταν ήταν Αντιδήμαρχος ΤΙ έκανε για το καυτό αυτό θέμα;; Πλήρης σιωπή επί 8 χρόνια! 
Να μας πει ευθέως λοιπόν: είναι υπέρ του παράνομου αγκυροβολίου στον Όρμο Βοιών ναι ή όχι;; Υποστηρίζει τις παράνομα εκτελούμενες εργασίες στη θάλασσά μας ναι ή όχι;; 

Τις απόψεις του κ. Πρωτοψάλτη τις έκρινε ο Κυθηραϊκός Λαός ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον Μάη του 2014, η πικρία του για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαρκής και αυξανόμενη γι΄ αυτό και αναφέρει τις γνωστές απόψεις περί γηγενών Κυθηρίων και "παρείσακτων". 

Ο κόσμος όμως ΕΠΕΛΕΞΕ κ. Πρωτοψάλτη, καταλάβετέ το! 
Δείτε την πραγματικότητα επιτέλους και αφήστε τις υπεκφυγές και τις ειρωνείες γιατί πλέον δεν πείθουν ούτε τους δικούς σας εναπομείναντες οπαδούς! 

Είναι όμως παραπάνω από προφανές ότι οι καθημερινές θετικές αλλαγές στο νησί και το Δήμο εδώ και 14 μήνες ενοχλούν τόσο πολύ τον κ. Πρωτοψάλτη. 

Αλήθεια, πόσο Κυθήριος είναι κάποιος που ενοχλείται με την μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει τάξη, οργάνωση και ανάπτυξη στον τόπο την οποία αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Κυθηραϊκού Λαού;;; 
Τόσο πάθος για δημοσιότητα και προβολή πια;;; 

Αλίμονο αν η επιλογή των εκλογέων γινόταν με όρους καταγωγής και αίματος... η άποψη αυτή δεν είναι απλά οπισθοδρομική και αναχρονιστική, αλλά και σφόδρα επικίνδυνη.. μας θυμίζει τις απόψεις περί γαλαζοαίματων και Αρείας Φυλής, την ίδια βάση έχει εξάλλου.. 

Εγώ πάντως ουδέποτε τόλμησα να την εκφράσω όταν ο κ. Πρωτοψάλτης ως ΜΗ Αντικυθήριος κατεύθυνε τις τύχες των Αντικυθήρων επί 3μιση χρόνια, αφήνοντάς μας διαλυμένες υποδομές που καθημερινά προσπαθούμε να διορθώσουμε! 

Εμείς αφήνουμε έργο, συνεχείς δημοπρατήσεις μεγάλων έργων, εκατομμύρια έρχονται στο νησί, γιγαντώνουμε ό,τι παραλάβαμε, προβάλλουμε τον τόπο και νοιώθουμε πολύ περισσότερο Κυθήριοι από όσους - καίτοι εκ καταγωγής Κυθήριοι - αντιδρούν συστηματικά σε κάθε προσπάθεια σοβαρότητας, τάξης, μεθοδικότητας, οργάνωσης και βάσεων αληθινής ανάπτυξης για τον τόπο.