Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     06/10/2015

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυθήρων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη από 10ημέρου συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :



•Μεταφορά των μαθητών
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι η Περιφέρεια Αττικής έκανε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες έγκαιρα. Δυστυχώς όμως  μία μερίδα μεταφορέων δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής στον νέο τύπο διαγωνισμών, με αποτέλεσμα κάποια δρομολόγια να μείνουν αδιάθετα και να δημιουργηθεί ένα πρόσκαιρο πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών.

Συγκεκριμένα, είχε ζητηθεί η μεταφορά 429 μαθητών. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών μεταφοράς, δημιουργήθηκαν 40 δρομολόγια  (25 δρομολόγια με ταξί ,7 με μικρό λεωφορείο και 8 με λεωφορείο).

Με τον παραπάνω διαγωνισμό ανατέθηκαν σε 12 προσωρινούς μειοδότες τα 25 από τα 40 δρομολόγια, που αφορούν 256 μαθητές από τους 429 , οι οποίοι σήμερα μεταφέρονται.

Στην συνέχεια και για την εύρυθμη λειτουργία νομοθετήθηκε η παράταση των περσινών δρομολόγιων, εφόσον είναι ίδια με τα δρομολόγια του φετινού διαγωνισμού μέχρι να βγει και να ολοκληρωθεί νέος διαγωνισμός για τα δρομολόγια που δεν υπήρχε προσφορά.

Έτσι παρατάθηκαν άλλα δύο δρομολόγια που αφορούν σε 8 μαθητές .Τα υπόλοιπα 13 δρομολόγια δεν μπορούσαν να παραταθούν , είτε γιατί  σχεδιάστηκαν με διαφορετικό τρόπο από πέρυσι ,σύμφωνα με τα αιτήματα των σχολείων αλλά και των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων (δημιουργήθηκαν με ανταποκρίσεις από τους οικισμούς στις κεντρικές λεωφόρους όπου και γίνεται μετεπιβίβαση ), είτε γιατί αρνήθηκαν οι μεταφορείς ( υπάρχει μόνο μία τέτοια περίπτωση) να δεχθούν την παράταση.

Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν ένα πρόσκαιρο πρόβλημα στην μεταφορά μαθητών , που προσπαθούμε να λύσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα ,με διαδικασίες όμως σύννομες με την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Αναφορικά με την πλήρωση των κενών θέσεων στα σχολεία, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Αντιπεριφερειάρχης, το θέμα θα κλείσει μέχρι τέλος του μήνα.

•Ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη για τα εγκαίνια της έκθεσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων στη Βασιλεία της Ελβετίας, η οποία έχει μεγάλη επιτυχία, επισκεψιμότητα και προβολή για τα νησιά των Κυθήρων και Αντικυθήρων.
•Όσον αφορά την πλήρωση της θέσης του γιατρού στα Αντικύθηρα, εξετάζεται η περίπτωση καλύψεως από στρατιωτικό γιατρό.
•Το έργο του κεντρικού οδικού άξονα των Κυθήρων, το οποίο βρίσκεται σε ικανοποιητική πορεία εξέλιξης
•Προγραμματισμός των νέων έργων που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια στον Δήμο Κυθήρων, όπως είναι τα λιμάνια για τα οποία όμως πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να χαραχθεί αιγιαλός και χερσαία ζώνη λιμένος.