Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΛΑΒΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ: Μεγάλη κηλίδα πετρελαιοειδών στις ΒΑ ακτές των Κυθήρων

Τις μεταμεσημβρινές ώρες σήμερα εμφανίστηκε στην θαλάσσια περιοχή, της Αγίας Πελαγίας κυρίως, μεγάλη κηλίδα πετρελαιοειδών. 
Λόγω των καιρικών συνθηκών, θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρή θαλασσοταραχή, είναι αδύνατη η επέμβαση οιουδήποτε συνεργείου πρόληψης και απομόνωσης-καθαρισμού της κηλίδας και ως εκ τούτου περιορισμός της ρύπανσης.



Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κύριος Ζαντιώτης και ο δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης η πετρελαιοκηλίδα είναι μεγάλη και εξαπλούται σε ένα μήκος μεγαλύτερο του ενός χιλιομέτρου. Η επιφανειακή κηλίδα λόγω των θυελωδών ανέμων κατευθύνεται προς τα βόρεια παράλια και διασκορπίζεται επικίνδυνα. Παράλληλα πισσοειδή κατάλοιπα αποθέτωνται στις παραλιακές ζώνες.

Πριν λίγο ενημέρωσε ο Δήμαρχος Κυθήρων λέγοντας πως για ακόμα μία φορά τους τελευταίους μήνες οι ΒΑ ακτές των Κυθήρων δέχονται πίσσα που άφησε ελεύθερα στη θάλασσά μας κάποιο διερχόμενο η κάποιο αγκυροβολημένο πλοίο. 

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο Νεάπολης βρίσκονται εκεί από την πρώτη στιγμή, ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η ομάδα απορρύπανσης δεν μπορεί να επέμβει. 


Κινήθηκε ήδη η ποινική διαδικασία και θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι με κάθε τρόπο. Αν το πρόβλημα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το παράνομο αγκυροβόλιο στον Όρμο Βοιών, ο Δήμος μας θα προβεί σε οξύτατες αντιδράσεις, καθώς δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για κανέναν!

Είμαστε αληθινά περίεργοι πόσα ακόμη ΔΕΙΓΜΑΤΑ χρειάζεται ο τέως αρωγός και υπερασπιστής του θέματος και νυν υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας, για να βάλει την υπογραφή του στο παλαϊκό αίτημα της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ στην περιοχή και στον ενδελεχή και προγραμματισμένο έλεγχο ταχύτητας διέλευσης των διερχομένων πλοίων, καθώς και την καθιέρωση συνθηκών διαύλου στο στενό της διέλευσης.........

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΥΡΙΕ ΔΡΙΤΣΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ....... Φροντίστε να μην συμπεριληφθείτε και εσείς στην πινακοθήκη των δολοφόνων.....
---------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------------