Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ένα αθλητικό... θαύμα στα Κύθηρα!

Σε ένα νησί λίγων χιλιάδων κατοίκων η τοπική ενορία και ένας επιφανής ομογενής δημιούργησαν ένα αθλητικό... θαύμα!

Τέτοιες κινήσεις και πρωτοβουλίες δεν τις βρίσκεις κάθε μέρα. Πόσω μάλλον σε ένα μικρό νησί σαν τα Κύθηρα.

Και όμως η τοπική ενορία με την συμβολή ενός επιφανούς ομογενούς επιχειρηματία από την Αυστραλία έκανε ένα μικρό αθλητικό... θαύμα!

Με την δημιουργία εγκαταστάσεων για ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ και βόλεϊ! Μία δαπάνη πάρα πολύ σοβαρή. Όλα ξεκίνησαν και έγιναν σε ένα οικόπεδο 12 στρεμμάτων της εκκλησίας. Μία πρωτοβουλία της ενορίας και του πατέρα Παναγιώτη, που από τα... γεννοφάσκια του είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού (σ.σ. σε ένα νησί με έντονο ερυθρόλευκο στοιχείο) και με μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον για το νησί και τη νεολαία του.


Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ξεκίνησε την χρηματοδότηση του έργου, που ολοκληρώθηκε με την γενναία ενισχύση του ομογενούς επιχειρηματία, Παναγιώτη Μάγειρου, που έχει σπίτι στα Κύθηρα και το επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι, κάνοντας το ταξίδι του από την Αυστραλία.

Η λογική και της εκκλησίας και του ομογενούς από την Αυστραλία (με τα 5 παιδιά και τα 17 εγγόνια!) ήταν να κάνουν κάτι για τα παιδιά των Κυθήρων και να τα σπρώξουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Βλέπετε, πριν φτιαχτούν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις τα παιδιά έπαιζαν σε αλάνες και... χωράφια. Τώρα έχουν κάπου να αθληθούν!

Μάλιστα στο ποδόσφαιρο υπάρχει προπονητής από την Αυστραλία, που προπονεί τουλάχιστον 100 παιδιά από Β' Δημοτικού μέχρι Γ' Λυκείου. Μέχρι που γίνεται τοπικό πρωτάθλημα με την συμμετοχή 10 ομάδων! Και αναζητείται και ένας προπονητής μπάσκετ, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο νησί ειδικά από κορίτσια.

Στα εγκαίνια πάντως και οι μεγαλύτεροι βρήκαν την ευκαιρία να αθληθούν, δείχνοντας τις ικανότητές τους. Δείτε στην Gallery φωτογραφίες από όλους τους νέους αθλητικούς χώρους στα Κύθηρα:

------------------------
Πηγή:  gazzetta.gr
-----------------------