Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Περί μη εκτελουμένων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στα Κύθηρα

Στις 12 Σεπτεμβρίου γράφαμε:
 
"Σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της μεταφοράς μαθητών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, που έχει ξεκινήσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2015, έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάδειξης προσωρινών μειοδοτών για δρομολόγια της μεταφοράς μαθητών που καλύπτουν 13.893 μαθητές, δηλαδή το 74% των αναγκών."


Επίσης προσθέταμε ότι :

"Να σημειωθεί ότι τα χρωματισμένα δεν εκτελούνται καθώς η διαπραγμάτευση τους θα εκτελεσθεί στις 17 Σεπτεμβρίου" (Δείτε ΕΔΩ)

Ατυχώς λόγω των προκηρυχθέντων πρόσφατων εθνικών εκλογών δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διαπραγμάτευση με τους αναδόχους στις 17 Σεπτεμβρίου και ανεβλήθη για αργότερα, χωρίς ακόμα να έχει πραγματοποιηθεί.

Επικοινωνήσαμε επανειλημμένα με το αρμόδιο τμήμα Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής για το θέμα και σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Σύμφωνα πάντα με τις διαβεβαιώσεις της προϊσταμένης, ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάληψη των δρομολογίων από τοπικούς αναδόχους αλλά και από ανάλογα συγκροτήματα Αθηνών-Πειραιώς, μάλιστα κάποια εκ των τελευταίων είναι πρόθυμα να αναλάβουν εξ ολοκλήρου (σαν πακέτο) όλα τα εκκρεμούντα δρομολόγια.

Τέλος το τμήμα παιδείας πιστεύει ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα υπάρξει τελική λύση του θέματος.

Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να διευκρινήσουμε ότι έστω και να βρεθεί λύση την ερχόμενη εβδομάδα πάλι θα υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα διακανονισμού γραφειοκρατικών λεπτομερειών, μέχρι να εκκινήσουν τα μη εκτελούμενα δρομολόγια.
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------