Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τα Κύθηρα εόρτασαν την προστάτιδά τους Αγία Ελέσα

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την προστάτιδα των Κυθήρων Αγία Ελέσα, στο νησί των Κυθήρων όπου μαρτύρησε από τα χέρια του πατέρα της το 375 μ. Χ. και τιμάται πανηγυρικά ως τοπική Αγία και Πολιούχος.

Την παραμονή τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και ανήμερα το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές με επικεφαλής το Δήμαρχο του νησιού.



Κατά τη λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Ελέσας και του Τιμίου Σταυρού παιάνισε σε πλήρη σύνθεση η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στα Κύθηρα προσκεκλημένη του Δήμου για τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων συμπλήρωσε στις 30 Ιουλίου 10 έτη από την ημέρα της ενθρόνισής του στα Κύθηρα - ήταν 30 Ιουλίου 2005 - και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Σπάρτης που αποτελεί γνώριμο και αγαπητό πρόσωπο για τους Κυθηρίους, αφού έχει διατελέσει 2 φορές τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων κατά το παρελθόν.

Ο Σεβ. Σπάρτης στο κήρυγμά του ανέλυσε τη σημασία του γυναικείου προσώπου στη χριστιανική διδασκαλία και θεολογία και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα της Αγ. Ελέσας που πόθησε τον Χριστό με όλη την καρδιά της.






































-------------------------------------------------------------------
Φωτογραφίες-Βίντεο- Βαλέριος Καλοκαιρινός Photo Cerigo
-------------------------------------------------------------------