Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Σοκ από τους ανθρώπους που φοβούνται να κολυμπήσουν!

Μάζα, όχλος, κοπάδι. Ποια κοινή γνώμη και απίδια μάντολες;

Η κοινή γνώμη είναι μια εκδιδoμένη αντί πινακίου φακής. Η ψυχολογία του όχλου-κοπαδιού εξηγεί και το γεγονός ότι ένας ψυχικά (και δεν είναι ο μόνος στην παγκόσμια ιστορία) άρρωστος τύπος, ένα αρρωστάκι, ο Χίτλερ, παρέσυρε έναν ολόκληρο λαό, τους Γερμανούς, στην ιδέα της Αρίας Φυλής και η ανθρωπότητα πλήρωσε πανάκριβα το τίμημα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εισαγωγή είναι αυτό σε ένα φαινόμενο που μπορεί να το παρατηρήσει κανείς σε οποιαδήποτε παραλία-από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης ως τις παραλίες της Μυκόνου.



Είναι ένα φαινόμενο που σε κάνει να ψάχνεσαι για την ψυχολογία της μάζας-την συμπεριφορά του κοπαδιού.


Μιλάμε για το φαινόμενο να είναι άδεια η θάλασσα και τίγκα οι ξαπλώστρες με τα ανθρωποειδή να ανταλλάσουν κωλοβακτηρίδια και μύκητες, τις πατούσες του ενός στο κεφάλι του άλλου, να ζέχνουν ιδρωτίλα, βρωμιά, να κολλάνε από την ζέστη και να μην σηκώνονται από την ξαπλώστρα να βουτήξουν στην θάλασσα.

Δηλαδή ταξιδεύει κανείς 5 ώρες για να φθάσει στη Μύκονο, στη Πάρο, στη Ρόδο και κάθεται αραχτός-αραχτή στη ξαπλώστρα.

Οπου ξαπλώστρα σημαίνει 30 ευρώ η ομπρέλα και από 20 ευρώ η ξαπλώστρα-δηλαδή 70 ευρώ εάν πάει ένα ζευγάρι στην παραλία του Πανόρμου στη Μύκονο για παράδειγμα.

Κι αφού πιάσουν την ακριβοπληρωμένη ξαπλώστρα δεν κουνάνε τον κώλο τους να βουτήξουν στην θάλασσα!!!

Το φαινόμενο εμάς μάς σοκάρει.

Να φτάνεις ως την θάλασσα για τις διακοπές που περίμενες έναν ολόκληρο χρόνο και να κάθεσαι παστωμένος και ακούνητος σαν βράχος στην ξαπλώστρα.

Αντε να σηκώσεις το χέρι για να παραγγείλεις μοχίτο, καπουτσίνο, φρεντοτσίνο ακόμη και σαμπάνια για να εντυπωσιάσεις τους δίπλα και τους παραδίπλα, ανάμεσα στους οποίους οι πιο πολλοί νέοι άνδρες έχουν αφήσει αυτή την μοδάτη- υποτίθεται- γεννειάδα αλά Μπιν Λάντεν.

Γύρευε πόσα μικρόβια έχουν αυτές οι γεννειάδες των μοδάτων ανδρών που είναι πιο ρυπογόνοι από χαλασμένο ζούνταπ.

Εστία μόλυνσης και με μυαλό σκιούρου είναι όλα αυτά τα νούμερα.

Αλλά ας αφήσουμε την γεννειάδα του μαλάκα που νομίζει ότι είναι μοδάτος-ενώ είναι απλά βρωμιάρης.

Το σοκαριστικό είναι ότι όλο και πιο λίγοι μπαίνουν στην θάλασσα. Και για να μην αδικήσουμε τον μαλάκα τον Ελληνα: Δεν είναι μόνο οι Ελληνες που δεν μπαίνουν στον νερό ή κολυμπούν ελάχιστα. Το ίδιο και οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και άλλες φυλές που έχουν κατακλύσει τα ελληνικά νησιά και τις παραλίες.

Ούτε είναι θέμα επίδειξης στις ξαπλώστρες του Nammos-όπου να δεχτούμε ότι πας για να σε δούνε οι άλλοι του στυλ είμαι κι εγώ εδώ.

Αφορά μια γενικότερη τάση του μέσου ανθρώπου, της κοινής γνώμης, της μάζας.

Οι άνθρωποι είναι πρόβατα, δεν χρειάζεται να τους ψεκάσεις, ούτε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ να στήσει καμμία φοβερή συνομωσία.

Κάπως έστι ακούγεται αστεία και η φιλοδοξία των άπλυτων του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε ήθελαν να ενωθούν, σαν μια γροθιά, οι λαοί του ευρωπαικού νότου κόντρα στο λόμπυ του βορρά. Να ενωθούν δηλαδή οι άπλυτοι με τις δήθεν μοδάτες γεννειάδες και να ξεπαστρεφτούν μεταξύ τους από τα μικρόβια που θα κολλάει ο ένας στον άλλον.

Ακου εκεί να ταξιδεύουν από την άλλη άκρη της γης να φθάσουν στην θάλασσα και να χρειάζονται υποστήριξη ψυχαναλυτή για να κολυμπήσουν.

Ο κόσμος, αιώνες τώρα, παραμένει ένα μάτσο πρόβατα στα οποία κάνουν κουμάντο μια χούφτα τσοπάνηδες. Τώρα τα πρόβατα κάθονται με τις ώρες αποχαυνωμένα στην οθόνη του κινητού τους. Αδικούμε τα πρόβατα με την σύγκριση...Αυτό που συμβαίνει στις παραλίες είναι πρωτοφανές. Να φοβούνται να βουτήξουν στην θάλασσα, να κολυμπήσουν, να γυμναστούν, να χαρούν αυτές τις ώρες της ξεγνοιασιάς.

Kλείσε το κινητό, σκάσε και κολύμπα επιτέλους!

Τι σκατά συμβαίνει στα κεφάλια των ανθρώπων;
---------------------------------------------------
Πηγή: kourdistoportocali.com-Μπακούνιν
---------------------------------------------------