Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Απάντηση κ. Στάθη Φάρου στο δημοσίευμα "Πετρελαϊκά Κατάλοιπα..."

Καλησπέρα, ονομάζομαι ΦΑΡΟΣ ΣΤΑΘΗΣ, είμαι κάτοχος ενοικιαζομένων δωματίων, ιδιοκτήτης τουριστικού μαγαζιού και πρόεδρος ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας.

Με αφορμή το κείμενο που αναρτήσατε για τα πετρελαιοειδή [πίσσες] που εμφανιστήκαν στα βόρεια παράλια του νησιού μας και για την κριτική που κάνατε για όλους θα ήθελα κι εγώ να εκφέρω τις δικές μου απόψεις.


Ορμώμενος λοιπόν από την ''αμερόληπτη'' άποψη σας ότι το μόνο θετικό που έχει γίνει είναι η προσπάθεια του Δήμου για την κατάργηση του αγκυροβολίου στην Νεάπολη και η βοήθεια του Σύριζα Κυθήρων για τον καθαρισμό των ακτών, πρέπει να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι Σύλλογοι και οι Επαγγελματίες της Αγίας Πελαγίας εδώ και πολλά χρόνια ήταν και θα είναι πάντα αρωγοί ως προς τον Δήμο με οποιαδήποτε βοήθεια, είτε χρηματική είτε εθελοντική τους ζητηθεί.


Για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι περισσότεροι έχουμε αφοσιωθεί στο να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους αδιαμφισβήτητα μειωμένους τουρίστες του νησιού μας.

Προσπαθούμε ο καθένας από το πόστο του να διαφυλάξει την καλή εικόνα του νησιού μας και οτιδήποτε αρνητικό να το μετατρέψει σε θετικό. Το δικό σας λοιπόν ''κατηγορώ'' εναντίον όλων μας δεν πιστεύω ότι βοηθάει σε τίποτα, στα προβλήματα μας.

Τέλος πρέπει τελικά να αποσαφηνιστεί ποιος είναι αυτός που πρέπει και έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη να ασχοληθεί με αυτό το μείζον θέμα, κυρίως όσον αφορά τις παραλίες της Αγίας Πελαγίας, αφού όπως καλά γνωρίζετε είναι το μέρος που εξυπηρετεί τον μεγαλύτερο όγκο τουριστών, ελλήνων και ξένων, και μάλιστα με αναμενόμενη αύξηση ξένων επισκεπτών για τον επόμενο χρόνο.

Όταν λοιπόν κύριε Λαμπρινίδη εμείς αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις να προσελκύσουμε κόσμο για όλο το νησί δεν μπορούμε συγχρόνως να κατηγορούμαστε ως ''αδιάφοροι'' και ''αραχτοί'' από την αμερόληπτη πένα σας.

Δεν γίνεται να ενδιαφέρεστε εσείς περισσότερο από εμάς που ζούμε από αυτό.

Την επόμενη φορά λοιπόν να ενημερώνεστε καλύτερα για το τι προσφέρουν οι σύλλογοι και οι επαγγελματίες στους οποίους αναφέρεστε.

Με εκτίμηση

ΣΤΑΘΗΣ ΦΑΡΟΣ