Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΑΚΟ

Αποχαιρετήσαμε με πόνο και θλίψη τον μπάρμπα Γιαννακό.
Έναν οικογενειάρχη, τίμιο, εργατικό, αγωνιστή της ζωής, υπόδειγμα προς μίμηση, πρωτοπόρο της εποχής του για τις γνώσεις του και τις ιδέες.

Άτομο της προσφοράς, αθόρυβο υπερασπιστή της πίστεως μας και πιστό τηρητή των παραδόσεων της εκκλησίας μας, ''αγαπώντα την ευπρέπεια του Οίκου Σου'' εξωραΐζοντας τον Ι,Ν. Παναγίας της Κακιάς Μέλισσας εκ βάθρων και αναδεικνύοντας το εξωκλήσι αυτό σε φάρο της πίστεως μας. 

Δίνοντας ραντεβού 5-6 φορές το χρόνο με τους πιστούς με ιερές ακολουθίες, με αβραμιαία φιλοξενία και με πολλή αγάπη που χαρακτήριζε εκείνον, την συγχωρεμένη σύντροφο του Αλεξάνδρα και τις δύο του κόρες.

Η σημερινή ημέρα, (9 ημέρες από την κοίμηση της Παναγίας μας) αποτελεί απόδειξη της αγάπης και της εκτίμησης που έχαιρε της Παναγίας ώστε να τον καλέσει Κοντά Της και να τον αναπαύσει από τα βάσανα και τις δοκιμασίες των γηρατειών.

Ο μπάρμπα Γιαννακός θα μείνει αξέχαστος μέσα από τα έργα του, αφήνοντας πίσω του παιδιά, γαμπρούς, εγγόνια και δισέγγονα, άξιους συνεχιστές της κληρονομιάς που ο ίδιος δημιούργησε.

Τους εύχομαι να έχουν την ευχή του και να συνεχίσουν με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό το όραμα και την αφοσίωση που έτρεφε εκείνος για τα ιερά και τα όσια.

.............ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΑΝΝΑΚΕ.............
---------------------------------
Γιώργος Μεγαλοκονόμος
---------------------------------

Σ.Σ. Η σελίδα μας εκφράζει τα θερμότερα συλληπητήρια σε όλους τους οικείους του. Καλό του ταξίδι για πάντα.