Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

‘’ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ’’

Επίθεση σε παιδιά τη νύχτα στην παραλία Διακοφτίου!

Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι μια παρέα μικρών παιδιών ηλικίας 5-12 ετών που παίζουν κατακαλόκαιρο στην παραλία στις 11.00 το βράδυ μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια ή έστω για την «γαλήνη» κάποιων!

Κι ακόμη χειρότερα, μπορεί μια οργανωμένη κοινωνία να ανεχτεί αυτά τα παιδιά να πέφτουν θύματα έντονης φραστικής επίθεσης (ευτυχώς προς το παρόν  αποφύγαμε τα χειρότερα) και να κατατρομοκρατούνται με απειλές, ύβρεις, συνοδεία μάλιστα μαγκούρας και σκύλου;

Κι όμως αυτά ακριβώς συνέβησαν το βράδυ στις  16-8-2015. στην παραλία του Διακοφτίου και μάλιστα όχι για πρώτη φορά, με «δράστη» γνωστό για τις ιδιορρυθμίες του κάτοικο της περιοχής, που θεωρεί περίπου ως υποχρέωσή του να «βάζει στη θέση του» με όποιον τρόπο μπορεί, όποιον δεν συμφωνεί με την περίεργη αντίληψη ότι η παραλία του Διακοφτίου είναι ιδιωτική περιοχή ή «ησυχαστήριο» για απόμαχους συνταξιούχους, χωρίς να εξαιρούνται ούτε τα μικρά παιδιά από αυτό το ιδιότυπο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!

Μάλιστα στη συγκεκριμένη φραστική επίθεση ο κύριος αυτός είχε και τη συνεπικουρία αλλοδαπού γείτονα ο οποίος προφανώς αναζητά στα Κύθηρα την επίγεια «αιώνια γαλήνη».

Βεβαίως όταν εμφανίστηκαν οι γονείς των παιδιών οι «τζάμπα μάγκες» της παραλίας κλειδώθηκαν στα σπίτια τους αλλά η συμπεριφορά τους δεν παύει να αποτελεί όχι μόνο προβληματική κατάσταση στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου αλλά και προσβολή για τον πολιτισμό των Κυθηρίων.

Ο Σύλλογός μας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί παρόμοιες συμπεριφορές και καλούμε τις αρμόδιες αρχές, την Αστυνομία, το Λιμενικό και το Δήμο να ενεργήσουν στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους και να σταματήσουν να ανέχονται ανώμαλες καταστάσεις, αυτοδικίες και τραμπουκισμούς που μπορεί να πυροδοτήσουν διόλου επιθυμητές αντιδράσεις.

Δηλώνουμε δε ότι σε κάθε περίπτωση ως έχοντες άμεσο, προφανές και ενεργό έννομο συμφέρον θα ασκήσουμε κάθε νόμο δικαίωμά μας διαφυλάσσοντας τις νόμιμες δραστηριότητες των μελών μας και τη φήμη της όμορφης και φιλόξενης περιοχής μας.

Μέχρι τότε παραδίδουμε τους κυρίους αυτούς στην κρίσι των Κυθηρίων για το κακό που κάνουν στο νησί μας και στον τουρισμό μας, σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ